Slovenija
13581 ogledov

Radarska slika padavin podivjala

vreme nevihta neurje oblaki dež Profimedia
Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo.

Kot smo poročali, Agencija RS za okolje (Arso) je za večji del države za obdobje popoldneva in večera izdala oranžno opozorilo. V tem času bodo po napovedi ponekod v notranjosti Slovenije nastajale močnejše nevihte, obstaja nevarnost toče. 

Neviht so našo državo zajele iz severa; na udaru sta Štajerska in Koroška. Kot objavljajo na Facebook profilu Neurje.si, je na radarski sliki padavin prava "eksplozija". 

Smr padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Kot napovedujejo vremenoslovci, bo glavnina vremenskega dogajanja do 22. ure. Oranžno opozorilo velja za vso državo razen za jugozahod Slovenije. Za to območje je Arso izdal rumeno opozorilo pred nevihtami.

Na Arsu tudi jutri pričakujejo nastanek nekaj ploh in neviht, a za zdaj je prižgano rumeno opozorilo. Tudi za nedeljo so za večji del države izdali rumeno opozorilo, a se lahko zgodi, da ga bodo morali zaostriti. Za zdaj sicer tudi v nedeljo kaže na bolj mirno dogajanje.

Nemčija poplave Udarci vremena Svet Poplavljene ceste in domovi, avte nosilo kot škatlice Toča Ukrepajte pravočasno Avto Najbolj nevarna stvar, ki jo lahko naredite, da bi zaščitili avto pred točo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.