Slovenija
20703 ogledov

Huda nesreča na štajerski AC, neverjetno, kaj so po tem počeli vozniki

Prometna nesreča na primorski avtocesti Promet.si
Na štajerski avtocesti pri Slovenski Bistrici je danes nekaj po 13. uri prišlo do prometne nesreče.

V tovorno vozilo je na pasu za vključevanje v smeri Maribora trčil osebni avtomobil. Voznik tovornega vozila je bil pri tem huje telesno poškodovan, njegovo življenje je še vedno ogroženo, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Nesreča se je zgodila na pospeševalnem pasu za vključitev na avtocesto pri uvozu/izvozu Slovenska Bistrica.

"Voznik tovornega vozila se je nahajal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje, ko je vanj trčil osebni avtomobil," so zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti sicer še opravljajo ogled prometne nesreče.

Huje poškodovanega voznika tovornega vozila so s kraja nesreče odpeljali s helikopterjem in ekipo nujne medicinske pomoči v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta nekaj časa v celoti zaprta, trenutno pa poteka promet v smeri Maribora po enem voznem pasu. Nekateri vozniki so si pri tem privoščili neverjetno, iz radovednosti so preskočili ograjo, ki ločuje obe smeri vožnje. 

"Avtocesta pri Slovenski Bistrici je bila zaradi reševanja po hujšem trčenju za kratek čas zaprta v obe smeri. V smeri proti Mariboru je prišlo do trčenja, v smeri Ljubljane pa je bila zapora potrebna zaradi pristanka helikopterja, a preskakovanje in hoja po kateremkoli delu avtoceste je smrtno nevarna," so zapisali v Facebook skupini Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

Ne le dvojne odbojne zaščitne ograde, firbec je prestopil tudi mejo zdravega razuma‼️ Avtocesta pri Slovenski Bistrici je sicer zaradi reševanja po hujšem trčenju za kratek čas zaprta v obe smeri. V smeri proti Mariboru je prišlo do trčenja, v smeri Ljubljane pa je zapora potrebna zaradi pristanka helikopterja, a preskakovanje in hoja po kateremkoli delu avtoceste je SMRTNO NEVARNA. Video: Gašper R. #ozaveščamo #skupaj #zastoj #LevoDesno #zavodreševalnipas #reševalnipas #RešiŽivljenje

Posted by Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah on Wednesday 28 August 2024

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zaradi nesreče nastal daljši zastoj, dolg približno sedem kilometrov. Obvoz je možen po regionalni cesti med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica sever, kjer je prav tako nastal zastoj.

 

* Fotografija je simbolična.

Komentarjev 3
  • ico8 18:15 28.avgust 2024.

    „ "Voznik tovornega vozila se je nahajal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje, ko je vanj trčil osebni avtomobil,"“ OK, a zdaj ste ze sredi dneva zadeti, da vam uspe sklamfati skupaj taksen ...prikaži več opis nesrece ali pa ste hodili v klinopisno solo, pa se to en ali dva razreda.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:07 28.avgust 2024.

    Imam občutek da DARS nima kamere na avtocestah za nadzor prometa ampak za snemanje kako se obnašajo ljudje po nesrečah! A ne bi raje hitreje obveščali zakaj ljudje stojijo in hitreje odstranjevali posledice nesreč?

  • Avatar Leon
    Leon 18:07 28.avgust 2024.

    Ni zdravila za blazneže . Morda kakšen tovornjak že betico .