Slovenija
20 ogledov

Slab milijon za igrišče

V družinskem centru, ki ga bodo uredili v stavbi, kjer je bila nekoč picerija, b Žurnal24 main
Naložba. Jeseni bodo otroci dobili pokrito igrišče oziroma družinski center na Mali ulici.

Gradbeno dovoljenje za ureditev pokritega otroškega igrišča na Mali ulici je Mestna občina Ljubljana že dobila. “V postopku je tudi javno naročilo za izvajalca del pri rekonstrukciji stavbe in nadzor,” je dejala Marija Fabčič, načelnica mestnega oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje.

Pokrito igrišče oziroma družinski center bo občina uredila v stavbi, v kateri je bila nekoč picerija Napoli, delovati pa naj bi začelo že jeseni. Občina je v letošnjem proračunu za ureditev igrišča predvidela slabih 847 tisoč evrov.

Tudi občasno varstvo
Na 280 kvadratnih metrih bodo uredili osrednji prostor oziroma igralnico z igrali, kavarnico, garderobami in stranišči, zraven pa bo prostor za delavnice, predavanja in srečanja staršev. V njem bo mogoče organizirati tudi otroška rojstnodnevna praznovanja. Načrtujejo še ureditev majhne knjižnice s čitalnico.

Fabčičeva je povedala, da bo pokrito igrišče namenjeno predvsem predšolskim otrokom, a dodala, da to ne bo le igrišče za otroke, ampak družinski center. Otrokom bo ponujal prostor za igro in druženje, ustvarjalne delavnice in prireditve, staršem pa spletno kavarno z zdravimi prigrizki, informativno središče, starševske skupine, delavnice, predavanja, svetovanja in organizirane pogovore. V centru bo organizirano tudi nekajurno plačljivo otroško varstvo.

“Natančen urnik delovanja centra še ni določen, toda obratovanje načrtujemo vse dni v tednu,” je pojasnila Fabčičeva. Vstopnina bo menda simbolična, pripraviti pa nameravajo tudi mesečne, polletne in letne individualne in družinske 
vstopnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.