Slovenija
16 ogledov

SMS v 15 letih spremenil svet

Današnji mobilniki so v primerjavi s tistimi izpred 13 let že zelo izpopolnjeni Žurnal24 main
Pred 15 leti se je zgodil dogodek, ki je dodobra spremenil način komuniciranja med ljudmi - poslano je bilo kratko sporočilo SMS.

Decembra 1992 je britanski raziskovalec telekomunikacijskega podjetja Vodafone z osebnega računalnika na mobilni telefon svojega kolega poskusno poslal prvo sms sporočilo. Prvi mobilni telefoni, ki so omogočili ta dandanes tako priljubljen način komuniciranja, so prišli na trg dve leti kasneje.

Od takrat je sms sporočilo doživelo neverjeten zmagoviti pohod, ki ga nikakor ni bilo mogoče predvideti, pravijo raziskovalci na področju mobilne tehnologije. Samo Nemci naj bi od začetka leta poslali že 23 milijard sms sporočil, v povprečju 350 na uporabnika mobilne telefonije.

Kako nepredvidljiv je uspeh določene tehnologije, priča podatek, da so tudi tehnologiji pošiljanja fotografij prek mobilnikov MMS  napovedovali svetlo prihodnost, vendar pa je danes še vedno veliko manj priljubljena od klasičnih tekstovnih sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.