Slovenija
28 ogledov

Sojenje za lažne papirje

Četverica osumljenih je bila na včerajšnjem sojenju redkobesedna.  (Foto: Miamed Žurnal24 main
Sojenje četverici se bo nadaljevalo januarja.

“Vse očitke zanikam. Ne počutim se krivega. Pomagal sem le svojim Romom in svojo nalogo sem delal tako, kot je treba,” je včeraj pojasnil Fatmir Bećiri, predsednik društva Romano Pralipe, ki mu tožilstvo očita kaznivo dejanje sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje pri izdaji dovoljenj za stalno prebivanje v Sloveniji in celo za slovensko državljanstvo.

Vsi: Nismo krivi!

Včeraj je namreč na zatožno klop sedla četverica, ki so ji očitali različna kazniva dejanja, povezana s pridobivanjem omenjenih dovoljenj. Lani poleti so mariborski kriminalisti opravili več hišnih preiskav, v katerih so odvzeli prostost združbi, ki naj bi se ukvarjala z nezakonitimi posredovanji. Poleg Bećirija tako sedaj sodijo še Denisu Beslimiju, ki mu očitajo pomoč pri nezakonitem posredovanju, Dominiku Toplaku, bivšemu uslužbencu mariborske upravne enote, zaradi domnevnega jemanja podkupnine in zlorabe uradnega položaja ter zdravniku Borisu Paji, ker naj bi izdajal lažna zdravniška potrdila za tujce in tako zlorabil uradni položaj. Vsi omenjeni so krivdo zanikali. Sojenje se bo nadaljevalo januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.