Slovenija
27320 ogledov

Toča, podrto drevje, odkrite strehe

Toča
Napovedi se uresničujejo, gasilci imajo po nekaterih predelih že ogromno dela.

Agencija RS za okolje (Arso) je danes za večji del države izdala oranžno opozorilo. Severno od Maribora je že nastala močna nevihta s točo, ki se pomika proti severovzhodu, tam in tudi v notranjosti države lahko pričakujemo razvoj močnih neviht in neurij, v prvem delu noči pa se bo ozračje umirilo, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Močnejša nevihtna linija se po poročanju Arsa s severa približuje severovzhodu Slovenije, prav tako je močnejša nevihta nastala v Celovški kotlini in se s severozahodnim vetrom približuje severni Sloveniji. 

Iz Štajerske, Koroške in delov Pomurja pooročajo o nalicih s sunki vetra, v Ravnah na Koroškem je padala toča. 

Kot je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje imajo težave v občinah Slovenska Bistrica, Lenart, Šentilj, Kungota, Sveta Ana, Cerkvenjak in Pesnica, kjer je močan veter podiral drevesa. V Sveti Trojici je veter odkril nekaj streh na stanovanjskih in gospodarskih poslopjih.

Gibanje epadavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Tudi jutri še ne bo miru

V naslednjih urah bodo močnejše nevihte nastajale tudi drugod v notranjosti Slovenije, je Arso zapisal na Facebooku. Danes bo več problemov najverjetneje povzročala toča, so zapisali.

Po podatkih Arsa bodo v noči na jutri plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj možna kratkotrajna megla, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija, na severozahodu pa okoli 13 stopinj.

Jutri dopoldne se bo zopet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, napoveduje Arso. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem pa okoli 32 stopinj.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta, v torek bo povečini sončno, verjetnost za plohe in nevihte je majhna.

vreme nevihta neurje oblaki dež Vreme Slovenija Radarska slika padavin podivjala Nemčija poplave Udarci vremena Svet Poplavljene ceste in domovi, avte nosilo kot škatlice

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.