Slovenija
28 ogledov

Tolarskim znamkam se izteka mandat

Ob prevzemu evra pred natančno enim letom so stare tolarske znamke nadomestile t Žurnal24 main
Poštnim znamkam z nazivno vrednostjo v tolarjih se izteka veljavnost. Na poštne pošiljke jih lahko nalepite le še danes. Če jih imate še kaj v predalu, jih velja izkoristiti.

Toda takšne znamke bodo veljavne le ob pogoju, da je poštnina na pošiljki označena samo z znamkami z nazivno vrednostjo v tolarjih, torej ne v kombinaciji z evrskimi znamkami.

Poštne znamke z nazivno vrednostjo v tolarjih so na okencih Pošte Slovenije prenehali prodajati z letošnjim prvim januarjem, ko so v promet prišle poštne znamke, ki imajo nazivno vrednost označeno v evrih ter s črkovnimi oznakami A, B, C in D.

Zamenjava danes možna le še na devetih poštah
Znamke z nazivnimi vrednostmi, označenimi v tolarjih, je bilo mogoče do 28. februarja na vseh poštah zamenjati za znamke z nazivnimi vrednostmi, označenimi v evrih. Vse do konca leta, torej le še danes, pa jih je mogoče zamenjati na devetih izbranih večjih poštah po državi. Te so v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novi Gorici, Kopru, Novem mestu in Murski Soboti.

Pošta Slovenije je z dnem uvedbe evra iz poštnega prometa umaknila poštne znamke z nazivnima vrednostima enega in dveh tolarjev, kar znaša manj kot en cent, medtem ko vse druge znamke z nazivnimi vrednostmi v tolarjih umika iz prometa šele z današnjim dnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.