Slovenija
16 ogledov

"Totalna kuhinja"

(Foto: Umetnostna galerija Maribor) Žurnal24 main
Revizija na revizijo za gradnjo medicinske fakultete v Mariboru.
Vsakič Meteorit
Postopek. Meteorit bi medicinsko fakulteto gradil za 33,8 milijona evrov, Begrad in Granit pa za 29,95 milijona evrov. Univerza v Mariboru je že štirikrat odločila, da posel dobi dražji Meteorit, konzorcij Begrad pa na koncu izločila iz postopka, zaradi česar se je ta pritožil.

Oddaja del za gradnjo nove medicinske fakultete v Mariboru, ki naj bi stala dobrih 30 milijonov evrov, je vnovič, že tretjič v presoji na državni revizijski komisiji (DRK). Zahtevek sta vnovič vložila konzorcija Begrad in Granit.

Na DRK pravijo, da pojasnil v zvezi s postopki, ki jih vodijo, ne dajejo, so pa potrdili, da bi o zadevi lahko odločili že do prihodnjega četrtka. Na vprašanje, ali to pomeni konec revizij in začetek gradnje, pa odgovarjajo, da ni mogoče reči, saj je “vse odvisno od tega, kakšna bo odločitev ”.

Povzročamo slabost
Vprašanja o tem, kaj se dogaja s projektom, smo na Univerzo v Mariboru naslovili že v začetku januarja, kjer pa jim je “postalo slabo, ko so odprli vprašanja”, ker so to stvari, “ki so bile povedane že milijonkrat”, nas je podučila piarovka. Med drugim nas je na primer zanimalo, kako to, da je arhitekturno rešitev mariborske medicinske fakultete delal kar dunajski atelje Podrecca, koliko je to stalo in zakaj niso racionalneje zasnovali projekta.

Pomembne reference
Mitja Kotnik, vodja kabineta rektorja univerze, je pojasnil, da za arhitekturno rešitev ni bilo razpisa. Atelje Podrecca so izbrali, ker so že delali kakšno medicinsko fakulteto, “če bi šli v natečaj, pa bi se gradnja zavlekla še za kakšno leto”. O tem, ali gre za drago rešitev, ker se bo gradila iz sredstev Evropske unije, pa: “Če mi teh sredstev ne izkoristimo, jih bodo pa drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.