Slovenija
13116 ogledov

Deli Slovenije znova pod vodo, blizu Ptuja skoraj nastal tornado

Poplavljena območja na severovzhodu Neurje.si
Krajevna neurja so v ponedeljek čez dan in predvsem proti večeru povzročila največ težav na območjih občin Majšperk, Videm, Žetale, Ptuj, Laško in Ravne na Koroškem.

Krajevna neurja so v ponedeljek čez dan in predvsem proti večeru povzročila največ težav na območjih občin Majšperk, Videm, Žetale, Ptuj, Laško in Ravne na Koroškem. Meteorna voda je zalivala predvsem kletne prostore objektov, sprožili so se tudi štirje zemeljski plazovi, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Meteorne vode so veliko težav povzročale na severovzhodu Slovenije.

Po podatkih prometno-informacijskega centra so neurja ovirala promet in zmanjševala vidljivost. Voznike zato prosijo, da vozijo previdno, prilagodijo hitrost ter povečajo varnostno razdaljo. V primeru slabe vidljivosti jih pozivajo, da ročno prižgejo luči.

Radarsko sliko gibanja fronte prek države lahko v živo spremljate na tej povezavi.

Na agenciji RS za okolje (Arso) so popoldan opozorili na pestro vremensko dogajanje na vzhodu Slovenije. "Trenutno sta dve stacionarni nevihti z močnejšimi nalivi. Prva izrazitejša se nahaja južno od Ptuja, druga pa v delu Bele krajine, v bližini Metlike. Nevihte se bodo nadaljevale tudi v naslednjih urah," so okoli 18. ure zapisali na omrežju X.

V okolici Ptuja pa je nastal lijakast oblak, ki se lahko razvije v tornado. "Ni dosti zmanjkalo," so zapisali vremenoslovci portala Neurje.si.

V okolici Ptuja se je pred nekaj minutami razvil lijakasti oblak. Ni dosti zmanjkalo..🌪️ Avtor: Kaja Korpar

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 3. junij 2024

Zaradi možnosti močnejših nalivov je Arso za severovzhod in jugovzhod izdal oranžno vremensko opozorilo, ki se je izteklo ob 21. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • andrija 06:26 04.junij 2024.

    golobnjakovi popoplavni ukrepi so učinkoviti,evropski miljoni pa so tako že izpuhteli

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:10 04.junij 2024.

    Jaz sem tudi skoraj zajca ujel,pa to!!!

  • Ender3 22:25 03.junij 2024.

    Večina to sploh ni registrirala so vsi spremljali predvolilna soočenja. Će bomo izbrali prave posrance za Bruselj takšnih neurij zagotovo ne bo. SDS in Nsi so garant, da nam bo sonce sijalo. Tudi ponoči, če bo treba..