Slovenija
6 ogledov

Tudi Francija odsvetuje Explorerja

Microsoft trdi, da je verzija 8 najvarnejši brskalnik na trgu ta hip, a strokovn Žurnal24 main
Francija se je pridružila Nemčiji v opozorilih pred uporabo Internet Explorerja. Medtem Microsoft trdi, da je ranljiva le verzija IE6.

Certa, francoska vladna agencija za nadzor internetnih groženj, francoskim uporabnikom svetuje, naj za brskanje po svetovnem spletu uporabljajo katerega od programov drugih proizvajalcev.

Microsoft medtem miri svoje uporabnike in pravi, da je ranljiva samo starejša verzija IE6, medtem ko mlajša verzija 7 ali najnovejša 8 tveganje zmanjšata na minimum. IE8 je najvarnejši brsklanik na trgu, pravi šef varnosti pri Microsoftu Cliff Evans in uporabnikom svetuje, naj zgolj posodobijo svoj program na najnovejšo različico.

Varnostna luknja v omenjenem brskalniku omogoča hekerjem, da računalnik okužijo s t. i. trojancem in prek njega prevzamejo nadzor nad napravo.

IE 8 še varen, a koliko časa?
Neodvisni strokovnjaki sicer potrjujejo, da so se tovrstni napadi doslej zgodili le prek IE6, a bi se to lahko po njihovem kaj kmalu spremenilo. Microsoft  pripravlja ustrezne popravke, ki bi zakrpali luknjo v kodi.

Kot je znano, je Nemčija v petek uporabnike posvarila pred uporabo Microsoftovega brskalnika. Težave so prišle na dan pred dnevi, ko je Googlova kitajska stran doživela napad neznancev, ki so prek priljubljenega iskalnika napadli e-mail naslove aktivistvov za svoboščine. Google sumi, da gre za od vlade podprt napad, zato je zagrozil z odhodom z ogromnega kitajskega trga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.