Slovenija
18 ogledov

Veter ponehal, ceste odprte

Odsek hitre ceste prek Rebernic je bil po lanskoletnem pompoznem odprtju še enkr
1/13
Žurnal24 main
Na Vipavskem in ob obali so preko dneva marsikje hodili postrani. Burja je namreč dosegala hitrosti tudi prek 120 km/h. Zvečer je oslabela, vse ceste so znova odprli.

Zaradi močne burje je bil preko dneva popolnoma zaprt odsek hitre ceste med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina. Na vzporedni glavni cesti pa je bil med Podnanosom in Ajdovščino promet dovoljen le za osebna vozila in avtobuse.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi burja zvečer in ponoči oslabela ter postopoma ponehala.

Po podatkih PIC je bila okoli 14. ure najvišja izmerjena hitrost vetra 121 km/h, sicer pa trenutno piha s hitrostjo okoli 100 km/h.

Iz osrednje Slovenije v Italijo je bilo tako varneje izbrati pot preko Sežane.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Na Obali prevračala motorje
Nekaj težav z močnim vetrom so imeli tudi v mestih ob morju. Fotografije s Trsta kažejo, da je burja kot za stavo prevračala parkirane motorje na tamkajšnjih parkiriščih.

Težave tudi na Hrvaškem
O velikih težavah z močnim vetrom poročajo tudi s Hrvaške. Tako je bila nekaj časa popolnoma zaprta avtocesta med Svetim Rokom in Maslenico, Jadranska magistrala je bila za posamezne kategorije vozil zaprta, o težavah so poročali tudi s cest skozi Liko, kjer je poleg močnega vetra voznike oviralo še sneženje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.