Slovenija
14 ogledov

Vse o kampiranju sredi Ljubljane

Prodajalci kamping in karavaning storitev upajo, da je najhujša kriza že mimo. ( Žurnal24 main
Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se je končal sedmi sejem kamping in karavaning, na katerem so razstavljavci predstavili novosti za prihajajočo sezono.

Predstavilo se je približno 240 razstavljavcev, organizatorji sejma pa so zabeležili podoben obisk kot lani.

Avtodomi, bivalne prikolice, mobilne hišice, šotori in dodatna oprema ter predstavniki kampov in Slovenske turistične organizacije so imeli štiri dni časa, da slovenski javnosti in obiskovalcem iz tujine predstavijo svojo dejavnost in izdelke za prihajajočo sezono.

Organizatorji ocenjujejo, da se je sejma udeležilo okoli 13.500 ljudi, kar je podobno kot lani. Razstavljavci so zaznali vnovičen optimizem pri prodaji, saj je v letu 2009 trg avtodomov tako v Evropi kot v Sloveniji zabeležil zelo močan upad prodaje (v Sloveniji blizu 50 odstotkov v primerjavi z letom 2008). Organizatorji sejma in razstavljavci so poudarili, da se slovensko tržišče počitniških vozil tako kot na večini drugih evropskih tržišč počasi dviga z dna, ki ga je doseglo pozimi in spomladi 2009.

Tudi novosti
V Ljubljani je bilo na ogled tudi nekaj novosti, med njimi prvi avtodom, ki je povsem prilagojen uporabi invalidom in Tischerjev bivalni priklopnik, ki se kot tovornjaška prikolica priklopi na priljubljena poltovornjaška osebna vozila - pick-upe. Manjkali nista niti novosti novomeške Adrie, ki je bila največji domači razstavljavec, Dolenjci so predstavili bivalno prikolico Alpina in polintegriran avtodom Matrix.

Prav tako so predstavili kampi, pretežno so bili prisotni hrvaški in nekaj italijanskih. V letošnji sezoni jih je večina beležila rast nočitev, v primerjavi s tradicionalnimi turističnimi ponudniki, ki so večinoma imeli upad gostov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.