Slovenija
44 ogledov

Zagorelo pri železniškem muzeju v Ljubljani

Požar pri železniškem muzeju.
1/9
Saša Despot
V Ljubljani je dopoldne zagorelo v zapuščeni nestanovanjski stavbi pri železniškem muzeju na Parmovi ulici, gasilci ljubljanske brigade pa so požar pogasili v desetih minutah.

Vodja intervencijske ekipe gasilcev Silvo Kuntarič je pojasnil, da je v nekdanji tovarni zagorel odpadni material, a na stavbi to ni povzročilo škode.

Požar je po Kuntaričevih besedah izbruhnil okoli 11. ure, zagorel je odpadni material v transportnem jašku, zaradi kosov plastike pa se je ob tem iz stavbe vil gost temen dim. Na kraj dogodka se je s petimi avtomobili odpravilo okoli 15 poklicnih gasilcev Gasilske brigade Ljubljana. V stavbi, ki je sicer brez elektrike, ni bilo ljudi, pojasnjuje Kuntarič, ki vzroka za požar ne pozna. Tega preiskuje policija.

Slovenske železnice so sporočile, da gre za starejšo stavbo v njihovi lasti, ki pa je ne uporabljajo in je prazna. Dolgoročno je po njihovih navedbah tam v načrtu ureditev muzeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.