Šport
13191 ogledov

Bodo olimpijske igre res odpovedali?

Pariz, olimpijske igre Profimedia
Mok je zavrnil novice o odpovedi iger v Parizu.

Prireditelji olimpijskih iger in Mednarodni olimpijski komite sta zavrnila namige, da zaradi političnih pretresov v Franciji razmišljata o odpovedi olimpijskih iger v Parizu. "To je očitno del dezinformacijske kampanje proti Franciji, Moku in olimpijskim igram," agencije povzemajo sporočilo Moka.

Kot so še zapisali pri Moku, so vsa poročila pisana brez preverjanja podatkov in faktov. Na Moku poudarjajo, da z velikim veseljem pričakujejo 26. julij in odprtje iger v Parizu.

Pred tem je magazin Le Point namigoval, da je predsednik Moka Thomas Bach izbral sredino julija kot možen termin, ko naj bi se odločalo o morebitni odpovedi iger. Po poročanju Le Pointa je bil Bach zaskrbljen zaradi situacije v Franciji, potem ko je prvi krog parlamentarnih volitev dobil desničarski Nacionalni zbor.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je na predčasnih volitvah, ki jih je sklical po porazu na evropskih volitvah, doživel težak poraz in vsaj trenutno je država politično nestabilna, kakšen pa bo nadaljnji razplet, pa bodo pokazal nedeljski drugi krog volitev.

Oglasili so se tudi pariški organizatorji iger. Ti obljubljajo, da bodo preiskali izvor lažnih novic o možni odpovedi iger. Lažne novice je obsodila tudi francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Caste in na platformi X zapisala: "Igre bodo na sporedu ob načrtovanem terminu. Pripravljamo jih več let. Svetu bodo podarile veliko sreče in ponosa."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • ico8 11:31 04.julij 2024.

    Samo prestavljene bodo, ker niso v teku na 100m ameriski demokratski starcek iz doma onemoglih, topli Makaron in nasa leteca podgana v najboljsi formi. Za test bodo poizkusili priti okoli cefurjeve zice v mocvirju. Ce jih najdete, ko se bodo ...prikaži več izgubili(100%!), jih pripeljite na zbirno mesto v Lj.Polje.

  • 4krogci 09:49 04.julij 2024.

    Spet rusi krivi za te dezinformacije? 😂😂😂😂

Sorodne novice