Šport > Euro 2024
7051 ogledov

Nad Slovenca se zgrinjajo kritike, ki pa niso upravičene

Slavko Vinčić Profimedia
Španski zvezdnik je po zaslugi slovenskega sodnika postal najnovejša žrtev novega pravila na Euru 2024.

Španska reprezentanca, ki si je z zmago nad Italijo (1:0) že zagotovila napredovanje v izločilne bolje Eura 2024, na zadnji tekmi skupinskega dela ne bo mogla računati na Rodrija.

Obrambni vezist Manchester Cityja si je namreč na tekmi z našimi zahodnimi sosedi prislužil drugi rumeni karton na tem prvenstvu, zaradi česar bo moral počivati eno tekmo. Prvega je dobil na obračunu s Hrvaško.

Žalostno Šport Tekma Hrvaške in Albanije odmeva iz povsem napačnih razlogov

Rodri je bil kaznovan, ker se je med tekmo spustil v debato s slovenskim sodnikom Slavkom Vinčićem, pri tem pa je prekršil novo pravilo Evropske nogometne zveze (Uefa), po katerem lahko z delilci pravice o odločitvah razpravljajo samo reprezentančni kapetani. V tem primeru bi bil to Alvaro Morata.

Če je kapetan vratar,  kot denimo Jan Oblak v slovenski reprezentanci, potem ekipa za komuniciranje s sodniki izbere poljubnega nogometaša. Selektor Matjaž Kek je to vlogo zaupal Jaku Bijolu.

Hit na Balkanu Šport Tako se to dela: samo poglejte prizore po tekmi Slovenije in Srbije

Uefa želi z novim pravilom zaščititi sodnike pred pritiski nogometašev, zato mora v morebitnih nesoglasijh interese reprezentance zastopati samo en nogometaš, saj to zagotavlja učinkovitejšo komunikacijo in spoštljivejšo izmenjavo mnenj.

Rodri se je na sinočnjem obračunu spozabil po prekršku Federica Chiese nad Marcom Cucurello, zato mu je Vinčić upravičeno pokazal rumeni karton.

"Ali je to mogoče?" Šport Srbi se zgražajo nad tem, kar se je zgodilo pred tekmo s Slovenijo

Slavko Vinčić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ga je podcenil? Šport "Karničnik zasluži 50 tisoč na leto ... zakaj bi ga pokrival?"

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.