Šport > Kolesarstvo
172 ogledov

Dobra novica za Pogija, njegov prvi pomočnik še ne gre v pokoj

Rafal Majka Epa
Odlični Poljak bo še naprej na voljo slovenskemu šampionu.

Poljski kolesar Rafal Majka bo v ekipi UAE Team Emirates kolesaril tudi v letu 2025. Poljak, ki j v svoji karieri leta 2015 že osvojil skupno tretje mesto na Vuelti, na francoski pentlji pa ob treh etapnih zmagal dvakrat prišel tudi do pikčaste majice za najboljšega hribolazca, se je v zadnjih letih prelevil v izjemnega pomočnika Tadeju Pogačarju. Slovencu je kot zadnji 'pomagač' tako pomagal do številnih velikih uspehov, letos na primer na Giru.

"Zelo sem zadovoljen, da bom v ekipi UAE ostal tudi v naslednji sezoni. V tem moštvu se počutim doma, veselim se tega, kaj lahko naredimo naslednje leto. Menim, da še vedno lahko veliko dam tej ekipi, našel sem vlogo v kateri uživam," je ob podaljšanju sodelovanja dejal Majka.

Tudi manager ekipe Mauro Gianetti je izrazil zadovoljstvo ob sklenitvi pogodbe s 35-letnim kolesarjem: "V ekipi z veliko mladimi kolesarji lahko Rafal s svojimi izkušnjami in kvalitetami igra izjemno pomembno vlogo. Majka je primer kolesarja, ki se je vživel v svojo vlogo, hkrati pa je lahko na svoj dober dan še vedno eden najboljših hribolazcev na svetu."

Rafal Majka | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice