Šport > Kolesarstvo
381 ogledov

Odlične novice za Tadeja Pogačarja

Marc Soler in Tadej Pogačar Profimedia
Izjemni pomočnik Marc Soler še naslednja tri leta v službi Tadeja Pogačarja.

Uradno najbolj borben kolesar letošnje Vuelte in zmagovalec kraljevske etape s ciljem na Lagos de Covadongi je dobil ob koncu izjemno naporne sezone upravičeno nagrado - Marc Soler je podaljšal svojo pogodbo z UAE Team Emirates vse do konca leta 2027, so poročili iz ekipe.

Gre za odlične novice tudi za našega Tadeja Pogačarja, potem ko je bil fantastični Španec vse od svojega prihoda leta 2022 izjemno pomemben del njegove ekipe na vsaki dirki po Franciji. Letos mu je tako pomagal do skupne zmage, medtem ko je bil lani ravno Soler tisti, ki je na etapi, ko je Pogačar najbolj trpel, ves čas stal Slovencu ob strani in poskrbel, da je Tadej sploh prišel v cilj in ubranil svoje drugo mesto.

Prav tako je Soler Pogačarju pomagal tudi do številnih drugih uspehov, kot so zmage na dirki po Kataloniji, Valonski puščici, Tirreno-Adriatico in Strade Bianchi. Prav tako je od svojega prestopa k UAE Team Emirates eden najboljših hribolazcev na svetu nanizal nekaj izjemnih osebnih uspehov, kot sta dve etapni zmagi na dirki po Španiji ter skupni četrti mesti na dirkah po Kataloniji in po Baskiji. Na slednji je osvojil še sedmo mesto.

"Zelo sem vesel, da lahko nadaljujem z ekipo UAE Team Emirates. Hvaležen se za zaupanje, ki so mi ga izkazali," je izjavil kolesar, ki bo novembra dopolnil 31 let. "V tej ekipi sem našel dobro ravnovesje med osebnimi ambicijami in pomočjo moštvenim kolegom. To je mešanica, v kateri resnično uživam. Ekipa preživlja zelo dobre trenutke in na vsakem koraku vlada družinsko vzdušje. V prihodnjih letih želim nadaljevati na najvišji ravni in pomagati ekipi zmagati na številnih dirkah," je še dodal.

 

Prihaja tudi supertalent Pablo Torres

Iz ekipe UAE Team Emirates pa so sporočili še eno razburljivo novico. S prihodnjo sezono bo za člansko ekipo nastopal eden največjih kolesarskih talentov zadnjih let, izjemno nadarjeni Španec Pablo Torres, ki se bo pri vsega 19 letih preselil med profesionalce, potem ko je z ekipo podpisal pogodbo do konca leta 2030.

Kolesar, ki je letos nastopal za UAE-jevo razvojno moštvo UAE Team Emirates Gen Z, se je katapultiral med mlade kolesarske zvezdnike s spektakularno predstavo na letošnji dirki po Franciji za mlade kolesarje, Tour de l'Avenir. Kljub rosnim 18 letom je dobil dve etapi ter na drugem mestu za vsega 12 sekund ostal brez skupne zmage po neverjetnem povratku na zadnji dan dirkanja. Drugo mesto je osvojil tudi na letošnji dirki Giro d'Italia Next Gen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice