Šport > Kolesarstvo
1743 ogledov

Šok: veliki zvezdnik po dveh padcih odstopil z Vuelte

Wout van Aert Epa
Nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča je po dveh padcih v 16. etapi predčasno končal dirko po Španiji.

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike) je moral zaradi padca v 16. etapi od Luanca do Lagosa de Covadonge (181,3 km) predčasno skleniti nastop na svoji prvi dirki po Španiji, so sporočili organizatorji. Devetindvajsetletni Belgijec je bil sicer vodilni v seštevku za najboljšega hribolazca in v razvrstitvi po točkah.

Van Aert je bil v današnji etapi ves čas zelo aktiven, dvakrat pa je pristal tudi na tleh. Prvi padec še ni bil tako hud, po njem se je vrnil v glavnino in znova napadel, da bi bil udeležen v ubežni skupini.

To mu je uspelo, ob veliki prednosti pa bo 17 kolesarjev na čelu dobilo tudi priložnost, da obračunajo za etapno zmago. Van Aert je na obeh gorskih ciljih osvojil poln zbir točk in povišal prednost pred zasledovalci v boju za pikčasto majico.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Toda do točk za vmesni sprint v dolini pred zadnjim klancem ni prišel. Na spustu s Collade Llomene (7,5 km/9,3 %) je namreč na mokri cesti ob dveh ostalih kolesarjih 50 km pred koncem padel.

Na skalnatem pobočju si je huje poškodoval koleno, ki je bilo razbito in okrvavljeno. Zaradi posledic padca je moral nekaj deset minut kasneje po potrditvi organizatorjev predčasno končati Vuelto.

Ob prvem nastopu na španski pentlji je Van Aert dobil tretjo, sedmo in deseto etapo, z naslednjo zmago pa bi svoj zbir uspehov v poklicni karieri pomaknil na jubilejnih 50.

Kolesarje do konca današnje etape čaka še zaključni vzpon na Lagos de Covadongo (12,2 km/6,9 %), na katerem je slovenski as Primož Roglič leta 2021 v 17. etapi zmagal ter si tako rekoč zagotovil zadnjo od treh skupnih zmag na Vuelti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice