Šport > Kolesarstvo
589 ogledov

Šok: Rogličev veliki konkurent zapušča Vuelto

Joao Almeida Profimedia
Kolesar moštva UAE Team Emirates Joao Almeida je že končal z nastopi na letošnji dirki po Španiji.

Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) je odstopil s kolesarske dirke po Španiji, potem ko je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, so danes sporočili iz njegove ekipe. Almeida je bil vse do osme etape eden od kandidatov za zmago na letošnji Vuelti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Joao Almeida Popolnoma odpovedal Šport To naj bi bil pravi razlog za katastrofo Rogličevega najresnejšega tekmeca

"Joao se med sobotno 8. etapo Vuelte ni počutil dobro. Po obsežnih pregledih in testu PCR, ki je potrdil njegovo okužbo s covidom-19, je bila sprejeta odločitev, da ga umaknemo z dirke. Vrnil se bo domov za zdravljenje," so sporočili iz njegove ekipe, za katero kolesari tudi letošnji zmagovalec dirk po Italiji in Franciji, Gira in Toura, Slovenec Tadej Pogačar.

Almeida je osmo etapo odprl kot tretji v skupni razvrstitvi, a je imel 26-letni Portugalec težak dan, saj je končal na 26. mestu z več kot devetimi minutami zaostanka za etapnim zmagovalcem Primožem Rogličem.

Kuss Velik udarec Šport Katastrofa za branilca naslova, vpleten Rogličev ključni pomočnik

Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) po osmih etapah v seštevku Vuelte zaseda drugo mesto, njegov zaostanek za vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R) znaša 3:49 minute.

Po slabem dnevu Almeide se je na tretje mesto sprebil v soboto drugouvrščeni Španec Enric Mas (Movistar), ki zaostaja 4:31 minute.

Karavano danes čaka zahtevna deveta etapa na trasi od Motrila do Granade s 4500 višinskimi metri v 178,2 km.

Ben O'Connor Dirka po Španiji Šport Nosilec rdeče majice lahko danes vrne udarec Rogliču

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.