Šport > Košarka
9395 ogledov

Umrl legendarni trener košarkarjev Olimpije, znan po nesmrtnih anekdotah

Lazar Lečić YouTube Lazar Lečić.
V 86. letu starosti je umrl košarkarski trener, ki je močno zaznamoval naše prostore.

V torek se je končalo življenje makedonskega košarkarskega trenerja Lazarja Lečića, ki je žel uspehe tako na klubski kot reprezentančni sceni.

S skopskim Rabotničkim je prišel do polfinala nekdanjega Pokala pokalnih zmagovalcev, potem ko je izločil moskovski CSKA in pirejski Olympiacos.

S solunskim Arisom je dvakrat osvojil naslov grškega prvaka in štirikrat sodeloval na zaključnem turnirju najboljših štirih evropskih ekip. Vodil je še Borac iz Čačka, ljubljansko Olimpijo, novosadsko Vojvodino in skopski MZT.

Bil je eden od pomočnikov trenerja reprezentance Jugoslavije, ki je leta 1970 v Ljubljani osvojila naslov svetovnega prvaka. 

Za svoje vseživljenjsko delo je leta 2015 v Severni Makedoniji dobil državno nagrado 8. september za športno področje.

Lečić je bil znan po svojih izvirnih trenažnih prijemih in barvitih anekdotah. Nekoč je, na veselje občinstva, svojemu varovancu zabičal, da mora v obrambi pokrivati sodnika, ker je bil ta po Lečićevem mnenju najboljši igralec nasprotne ekipe.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice