Šport > Košarka
554 ogledov

Po velikem uspehu zapustil srbsko klop

Svetislav Pešić Facebook Svetislav Pešić.
Nosilci brona z nedavnih olimpijskih iger bodo imeli novega selektorja.

Znani košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je za agencijo Beta potrdil, da ni več selektor srbske moške reprezentance, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu osvojila bronasto kolajno.

"Predsednik srbske košarkarske zveze Predrag Danilović je odstopil, po mojih spoznanjih pa je to storil zaradi tega, da novo vodstvo zveze oblikuje strokovni štab po svojem okusu. Že pred Parizom sem dejal, da bo nekdo drug moral nadaljevati moje delo," je dejal 75-letni Pešić in v isti sapi dodal: "Vedno bom na voljo srbski košarki."

Pešić je selektorski položaj zasedel po olimpijskih igrah v Tokiu 2021, poleg bronaste kolajne na letošnjih OI v Parizu pa je svoje varovance popeljal tudi do srebrnega odličja na lanskem svetovnem prvenstvu v Indoneziji ter na Japonskem in Filipinih.

V dolgoletni strokovni karieri je bil selektor nekdanje Srbije in Črne gore ter Nemčije, na klubski ravni pa je vodil Bosno, Partizan in Crveno zvezdo, v Nemčiji Albo Berlin, Köln in Bayern München, v Španiji Barcelono, Girono in Valencio, v Rusiji Dinamo Moskvo, v Italiji pa Lottomatico iz Rima.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:17 10.september 2024.

    Erjavec evo ti še ena lepo priložnost, da (končno) Sekulića suneš v rit in pridobiš nazaj vsaj nekaj spoštovanja ali pa boš slej ko prej skupaj z njim končal na cesti!

  • Ender3 17:20 10.september 2024.

    Srbi so košarkaška velesila, ki ima tudi kar nekaj kvalitetnih in znanih trenerjev..

Sorodne novice