Šport
115 ogledov

Naftarji so se vrnili v igro, upanje še obstaja

Florida Panthers : Edmonton Oilers Profimedia
Edmonton je na krilih McDavida ohranil živo upanje.

V severnoameriški hokejski ligi NHL še ni znan zmagovalec letošnjega prvenstva. Kanadski kolektiv Edmonton Oilers je pod vodstvom Connorja McDavida ohranil živo upanje za naslov prvaka v finalni seriji NHL. V gosteh pri Florida Panthers je Edmonton dobil peto tekmo serije s 5:3 ter v obračunu na štiri zmage izsilil šesto tekmo.

Naftarji so dobili peto tekmo finalne serije v boju za Stanleyjev pokal s Florida Panthers s 5:3 (1:0, 3:2, 1:1). To pomeni, da je Edmonton v velikem finalu lige NHL zaostanek v zmagah znižal na 2:3 in lahko zdaj boj za Stanleyjev pokal izenači na tekmi, ki bo v noči s petka na soboto doma v dvorani Rogers Place.

Florida Panthers : Edmonton Oilers | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralec tekme je bil Connor McDavid, ki je neposredno sodeloval pri štirih zadetkih Oilersov. Najprej je Connor Brown poskrbel za vodstvo ekipe iz Kanade v šesti minuti prve tretjine. V drugi tretjini je strelec Zach Hyman (22.) povečal vodstvo s svojim 15. golom v končnici, McDavid pa je poskrbel za prednost gostov 3:0 v 25. minuti.

Matthew Tkachuk (27.) je uspel znižati za Florido, ki ima še vedno velike možnosti za osvojitev svojega prvega naslova v zgodovini franšize. Toda Corey Perry (32.) je po odličnem posredovanju McDavida ob moštveni premoči na ledu zadel za 4:1. Le 14 sekund kasneje je za panterje zadel Evan Rodrigues in znižal na 2:4.

Florida Panthers : Edmonton Oilers | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnji tretjini so Oilersi ubranili prednost po golu Oilverja Ekman-Larssona (45.) in imeli v zadnji minuti več priložnosti za odločitev, potem ko je Florida z ledu odstranila svojega vratarja Sergeja Bobrovskega. McDavid je postavil končni izid z golom v prazno mrežo, drugim na tekmi, zgolj 19 sekund pred koncem.

Kanadski zvezdnik je zbral kar 42 točk v letošnji končnici, več sta jih dosegla le slovita Wayne Gretzky in Mario Lemieux. Gretzky je leta 1985 dosegel 47 točk v končnici, Lemieux leta 1991 44 in Gretzky leta 1988 43.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice