Šport > Nogomet
3414 ogledov

Med ruskim napadom padel tudi legendarni nogometaš Šahtarja

Vladimir Rogovskij Reševalni pas/Twitter
Ruski napad na Ukrajino je vzel še eno slovito ime, saj je med padlimi tudi strelec prvega zadetka v zgodovini Šahtarja na evropskih tekmovanjih.

Ukrajinski nogometni velikan Šahtar Donjeck je objavil, da je pred dnevi tekom napada ruske vojske in obleganja mesta Herson preminil nekdanji nogometaš kluba, 68-letni Vladimir Rogovskij.

Slednji se je rodil v Hersonu, kjer je tekom igranja za lokalne klube že v mladih letih navdušil sovjetsko nogometno javnost in si tako najprej izboril prestop k Tiraspolu, leta 1974 pa se je pri vsega dvajsetih letih že preselil v Donjeck, kjer je okrepil Šahtar.

Tam si je kmalu v svoji drugi sezoni izboril mesto v članski ekipi ter zabil zadetek že na svojem debiju za svoje novo moštvo. Kmalu je postal ljubljenec navijačev.

V zgodovino Šahtarja pa se je kot prava klubska legenda  zapisal 15. septembra 1976, ko je na domačem stadionu v Donjecku z zadetkom v 3. minuti tekme proti Dinamo Berlinu dosegel prvi gol za Šahtar v zgodovini evropskih tekmovanj.

Svojo nogometno kariero je zaradi številnih poškodb in nesoglasij s takratnim trenerjem končal leta 1982, pri vsega 28 letih.

Za člansko ekipo Šahtarja je tako nastopal sedem let, med leti 1975 in 1982. Za klub je odigral 224 tekem, na katerih je dosegel 25 zadetkov. Dvakrat je bil podprvak takratne Sovjetske zveze, leta 1980 pa je osvojil tamkajšnji pokal. Zbral je tudi dva nastopa in en zadetek za takratno velesilo, reprezentanco Sovjetske zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice