Šport > Nogomet
126 ogledov

Po menjavi trenerja petarda v mreži slovenskih prvakov

NK Celje Profimedia
Celjski nogometaši z visokim porazom izpadli iz kvalifikacij lige prvakov.

Nogometaši Celja so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Bratislavi izgubili proti Slovanu z 0:5 (0:2). V 3. krog teh kvalifikacij so se tako prebili Slovaki, ki so v Celju remizirali z 1:1. Slovenski državni prvak bo evropske boje zdaj nadaljeval v 3. krogu kvalifikacij evropske lige.

Celjski nogometaši ne bodo igrali v ligi prvakov. S povratnikom na trenersko mesto Albertom Riero so morali priznati premoč Slovanu. Ta je krila dobil po zgodnji izključitvi Damjana Vukliševića, kar je znal s kopico zadetkov izkoristiti za potrditev mesta v 3. krogu. Tam se bodo Slovaki merili z Apoelom Vida Belca, slovenski prvak pa bo igral v 3. krogu evropske lige, kjer ga čaka praška Sparta.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Riera je nekoliko premešal začetno postavo v primerjavi s tistimi, ki jih je v tej sezoni uporabljal njegov predhodnik Damir Krznar, priložnosti ni dobil niti Žan Karničnik, slednji je sedel zgolj na klopi zaradi težav z mišico.

Celjani so imeli že v tretji minuti lepo priložnost po kotu, a se je izkazal domači vratar Dominik Takač, ki je obranil tudi poskus Aljaža Krefla v 13. minuti. V 15. minuti pa so Celjani ostali z igralcem manj na igrišču, saj Vuklišević po slabi podaji nazaj kot zadnji mož obrambe naredil prekršek in moral predčasno z igrišča.

Prosti strel po tem prekršku je na robu kazenskega prostora izvedel nekdanji član Maribora Marko Tolić in s strelom v spodnji kot poskrbel za vodstvo Slovakov.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Ti so nato iskali nov zadetek, ki bi jih še približal napredovanju, tega so dosegli v 30. minuti, ko je po podaji za celjsko obrambo zadel slovaški reprezentančni napadalec David Strelec, nad katerim je Vuklišević pred tem naredil prekršek za izključitev. V 37. minuti so bili Slovaku blizu novemu zadetku, vendar je žoga zadela vratnico.

Riera je pričakovano med polčasoma posegel po menjavah, opravil je tri, vendar to ni posebej spremenilo igre, Slovaki so z igralcem več pač napadali, med aktivnejšimi v uvodu drugega dela je bil Tolić, ki je dvakrat zgrešil, je pa v 60. minuti podal za tretji gol Slovana, ki ga je dosegel še en član slovaške izbrane vrtse Robert Mak s približno 13 metrov.

Zmagovalec dvoboja je bil tako odločen, ni pa še bilo konec polnjenja celjske mreže. V 72. minuti je še eno žogo po novi Tolićevi podaji vanjo spravil Strelec.

Tri minute pozneje je bilo že 5:0, potem ko je z lepim strelom z desne strani malce izven kazenskega prostora Lovra Štubljarja premagal še Tigran Barsehjan.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.