Šport > Nogomet
462 ogledov

Menjava trenerja po naslovu in dobrem začetku sezone

Damir Krznar Profimedia
Damir Krznar ni več trener Celja.

Hrvat Damir Krznar po sporazumni prekinitvi sodelovanja ni več trener slovenskega nogometnega prvaka iz Celja. Poleg 52-letnega Krznarja mesto ob Savinji zapuščajo tudi njegovi najtesnejši sodelavci Mihael Mikić, Vedran Attias in Luka Krklješ, je na spletni strani zapisala celjski klub.

Krznar je vodenje članske ekipe prevzel 11. oktobra lani in nanizal osem zmag v prvih desetih prvoligaških obračunih. Hrvaški strateg je moštvo uspešno vodil v spomladanskem delu in se 28. aprila, po zmagi nad Olimpijo z 1:0, v zgodovino kluba zapisal kot drugi trener z naslovom državnega prvaka.

Na klopi Celja je Damir Krznar na 31 tekmah zbral 20 zmag, šest neodločenih izidov in pet porazov.

Osrednji francoski športni časnik L'Equipe je danes zapisal, da se bo 42-letni Španec Albert Riera vrnil v Celje. Riera je v Sloveniji vodil tudi Olimpijo, v minuli sezoni pa francoskega drugoligaša iz Bordeauxa, kjer je igral tudi slovenski reprezentant Žan Vipotnik.

Albert Riera Bordeaux | Avtor: Profimedia Albert Riera na klopi Bordeauxa. Profimedia

Šestkratni francoski prvak Bordeaux je zaradi finančnih težav pred kratkim vložil predlog za stečaj. Francoska nogometna zveza ga je zaradi finančne nediscipline kaznovala s prisilno selitvijo v tretjo francosko nogometno ligo, a v sezoni 2024/25 v njej bržkone ne bo igral, saj trenutno ni jasno finančno stanje in ali imajo lastniki kluba sploh zagotovljeno financiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice