Šport > Nogomet
1286 ogledov

Šeško izjemno odprl sezono, Vipotnikov prvi gol za nov klub

Benjamin Šeško Profimedia
Slovenska napadalca sta opozorila nase.

Benjamin Šeško je odlično opravil s prvo tekmovalno tekmo v sezoni. Slovenski napadalec je v nemškem pokalu dosegel gol in mu dodal še podajo ob zmagi s 4:1 v gosteh pri tretjeligašu Rot-Weiss Essen.

Dvoboj se sicer ni začel po željah zvezdnikov Red bull Leipziga, saj so se že v drugi minuti znašli v zaostanku, 17 tisoč gledalcev na Stadionu an der Hafenstrasse je razveselil Nizozemec Ramien Safi. 

A nato je na sceno stopil 21-letni Radečan. Ta je v 12. minuti izkoristil predložek v domači kazenski prostor in z glavo poskrbel za 1:1.

Slovenski napadalec je bil vpleten tudi v drugi zadetek gostov, po njegovi podaji je mrežo pet minut pred koncem prvega polčasa zatresel Loïs Openda.

Trener Marco Rose, ki je Slovencu precej večjo minutažo namenil v drugem delu minule sezone, to se je izkazalo za zadetek v polno, je tokrat Šeška zamenjal v 83. minuti. Že v naslednji je naskok Leipziga povečal Norvežan Antonio Nusa, v 87. minuti pa je končnih 1:4 postavil Nizozemec Xavi Simons. Tudi on je zbral zadetek in podajo.

Kevin Kampl je v dresu Rdečih bikov odigral celoten dvoboj.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugi najmočnejši angleški kigi pa je svoj strelski račun odprl Žan Vipotnik. Swansea City je gostil Preston North End in ga premagal s 3:0. 

Slovenski reprezentant, ki se je v Wales preselil po velikih finančnih težavah francoskega velikana Bordeauxa, je v igro vstopil v 66. minuti, 17 minut kasneje pa je postavil končni rezultat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice