Šport > Euro 2024
3616 ogledov

To je razlog, zakaj je Kek zamenjal Šeška

EURO2024 Saša Despot
Slovenski nogometaši danes na regeneraciji, misli tudi že pri Angliji.

Slovenska nogometna reprezentanca se je po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 proti Srbiji v Münchnu že vrnila v svojo bazo v Wuppertal ter opravila regeneracijski trening s pogledom usmerjenim že proti Angliji, ki jo na evropskem prvenstvu v Nemčiji čaka v torek ob 21. uri v Kölnu. Novo presenečenje ni izključeno, pravijo Slovenci.

Glavni protagonist druženja z novinarji v Wuppertalu pred treningom je bil Benjamin Šeško, ki je tekmo s Srbijo v soparnem vremenu predčasno končal.

"Krči so me začeli grabiti, zato raje nisem tvegal česa hujšega. Žal mi je, ker nisem mogel pomagati ekipi, saj vedno dam vse od sebe. V tistem trenutku pa nisem mogel več. Zdaj je na meni, da se pripravim za Anglijo in odigram celo tekmo," je pojasnil Šeško po obračunu, na katerem je Slovenija pustila izvrsten vtis v prvem polčasu, v drugem pa ob koncu, v čisto zadnji akciji tekme, po kotu "dovolila" Srbiji do točke (1:1).

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Neverjetna tekma z naše strani. Res smo igro dobro peljali, lepo je bilo videti, kako lepo lahko igramo. Potem pa na koncu pride ta situacija, kanček manj koncentracije, utrujenost ... Pa te kaznuje. Ampak takšno je življenje. Tega ne moreš spremeniti, moraš iti naprej delat in upat, da bo bolje na naslednji tekmi," je povedal mladi slovenski zvezdnik, ki ni mogel mimo vprašanja o izvrstni navijaški podpori v Münchnu, kjer se je na stadionu zbralo rekordnih 20.170 Slovencev.

"Kar zadeva navijače, je neverjetno, ko vidiš toliko Slovencev na enem stadionu. Rabil sem malo časa, da sem dojel vse skupaj. Rad bi se iz vsega srca zahvalil navijačem, da verjamejo v nas in v to, da lahko pridemo daleč ter da lahko tudi proti Angležem naredimo veliko stvar," je pohvalil navijače, ki so po tekmi v prijateljskem ozračju na trgu Marienplatz v Münchnu skupaj s srbskimi privrženci prepevali napeve iz obeh držav.

Čeprav se tekma ni končala s tako želeno zmago Slovenije, slednja ostaja v igri za osmino finala EP - tako kot preostale tri reprezentance v skupini C. Trenutno je v najboljšem položaju Anglija s štirimi točkami, Danska in Slovenija imata po dve, Srbija pa eno točko.

Zadnji krog bo torej odločal o vsem, Slovenijo po različnih scenarijih lahko med 16 popeljejo vsi trije razpleti (zmaga, neodločen izid, poraz) na tekmi z Angleži, najbolj zanesljive bi bile seveda tri točke.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Treba je igrati naprej. Ena tekma je še pred nami, da razrešimo to tako, kot moramo," je odločen Šeško. Eden boljših na tekmi s Srbijo Timi Max Elšnik pa je po včerajšnji tekmi poudaril: "Čaka nas zadnja tekma, ni važno, kdo je nasprotnik. Tudi Portugalsko smo premagali v Stožicah, zakaj ne bi naredili še enega presenečenja? Borili se bomo do konca. Glave gor, verjamem, da bomo Slovenijo spet naredili ponosno. Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav."

Podobno je razmišljal tudi Jaka Bijol, ki je povedal, da morajo biti kljub temu, da proti Srbiji niso zmagali, ponosni nase. "Prepričan sem, da nam tudi proti Angliji lahko uspe priti do izida, ki nas pelje naprej," je pripomnil Bijol.

Slovenija bo torej z Anglijo, ki so jo navijači kar izžvižgali po neodločenem izidu proti Dancem (1:1), češ da ni bilo pravega žara, kreativnosti v igri, igrala v torek ob 21. uri, takrat bosta v Műnchnu igrali tudi Danska in Srbija, ki je tudi požela določene kritike po remiju s Slovenci.

Komentarjev 2
  • Ender3 17:48 21.junij 2024.

    Je pa tudi čas, da se Keka zamenja. On in njegova filozofija ne daje rezultatov. Rezultate dosegajo igralci tudi s pomočjo sreče.

  • andrej084 16:10 21.junij 2024.

    Slabo vodenje v zaključku tekme, nekdo, ki ima 30 do 50k€ na mesec, bi moral tekmo pripeljati do konca z zmago. Šporar ni mogel niti na nogah stati, pa ga selektor ni menjal. Tudi bunker je preživet.

Sorodne novice