Šport
535 ogledov

Umrl nekdanji Federerjev trener

Roger Federer Peter Lundgren Facebook Roger Federer in Peter Lundgren.
V teniškem svetu je pustil velik pečat.

Nekdanji švedski teniški igralec Peter Lundgren, ki je bil tudi trener Rogerja Federerja na začetku Švicarjeve kariere, je umrl v starosti 59 let, je sporočila njegova družina, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lundgren je bil del vala švedskih teniških igralcev v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ki je sledil ikoni Bjornu Borgu, igral pa je skupaj z Matsom Wilanderjem in Stefanom Edbergom.

"Peter Lundgren je bil čudovita oseba z velikim srcem in veliko humorja," je Borg povedal za švedski dnevnik Aftonbladet. "Vsi so ga imeli radi. Pogrešali ga bomo v teniškem svetu."

"Eden najboljših nas je žal zapustil mnogo prezgodaj," je na Facebooku zapisal njegov sin Lukas Lundgren.

Lundgren je osvojil tri naslove ATP in je bil na vrhuncu kariere 25. na svetovni lestvici. Potem ko je lopar obesil na klin, je štiri leta treniral Federerja in švicarskemu zvezdniku pomagal osvojiti 10 naslovov na turnirjih ATP in njegov prvi naslov na turnirjih za grand slam v Wimbledonu leta 2003.

Federer je osvojil 103 posamične naslove na turnirjih ATP, vključno z 20 naslovi med posamezniki na turnirjih za grand slam, med katerimi tudi rekordnih osem naslovov v Wimbledonu med posamezniki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice