Šport > Zimski športi
2967 ogledov

Ema Klinec: "O konkretnih razlogih za menjavo ne bi"

Ema Klinec Profimedia Ema Klinec.
Med sezono velike nagrade se je nekajkrat zgodilo, da slovenskih skakalk ni bilo med najboljšo deseterico, česar niso vajene. Več o poletnih tekmah je povedala Ema Klinec.

Smučarska skakalka Ema Klinec je pri komaj 26 letih najizkušenejša članica v slovenski vrsti. Poletno veliko nagrado je začela z zmago v Courchevelu, nato pa ji v nadaljevanju ni šlo po načrtih. Kot je dejala nekajkrat med poletjem, je bilo preveč nihanj v skokih. A dokazala je, da z dobrimi skoki sodi na vrh in na tem gradi formo do zime.

"Čez poletje sem pokazala na treningih res ogromno dobrih skokov, v Courchevelu mi jih je uspelo pokazati tudi na tekmi. Zelo vesela sem, da sem spet dokazala, da s svojimi dobrimi skoki sodim v vrh. To je tisto, na čemer gradim in je navsezadnje tudi pomembno. Zdaj prihaja čas, ko bo treba točno doreči, kaj mi ni šlo in to popraviti. Skakati znamo, treba pa je to pokazati tudi na tekmi," je o poletnih pripravah dejala Klinec.

"Kot skakalec oziroma športnik je vedno lepo videti čim manjšo številko zraven tvojega imena, to je dejstvo. Vendar menim, da je treba počakati na zimo. Vemo, da smo bili tak čas velikokrat že korak pred konkurenco, pa se to ni preneslo v zimo. Načeloma smo se pogovorili, kaj naj bi bil vzrok za takšne dosežke, in si želim, da je to res to."

Kot Timi Zajc

V okviru nadaljnjih priprav na zimsko sezono so se skakalke odpravile v Stockholm, kjer so se urile v vetrovniku. "Jaz osebno se tja odpravljam še malo preizkusit opremo. Je pa to pomemben del treninga, mišice so kar utrujene po tem, ko držiš 'let'. Je pa res, da sem lani opazila, da bolj, kot si v zraku sproščen, dlje te nese. To je recept," je v smehu dejala Klinec, ki je kmalu po koncu lanske sezone zamenjala proizvajalca smuči in tako kot Timi Zajc izbrala Slatnarjeve.

"O konkretnih razlogih za menjavo ne bi, je pa res, da sem Petra (Slatnar, op. STA) poklicala že med zimo in sva se vse dogovorila. Vse je lepo potekalo, držal se je tistega, kar sem ga prosila, in sem s smučmi zelo zadovoljna. Skočiti je pa treba dobro, ne glede na to, ali je podlaga smuči rumena ali belo-plava," je poudarila.

Ema Klinec | Avtor: Profimedia Profimedia

Njen glavni cilj pred prihajajočo zimo so dobri nastopi v svetovnem pokalu, na vsaki tekmi, Trondheim bo zanjo bolj etapna postaja.

"Ko sem razmišljala o lanski sezoni, sem si rekla, da bom res osredotočena le nase in na svoj proces. Všeč mi je bilo, da sem v Courchevelu pokazala, da sem z dobrimi skoki lahko na vrhu, če pa ne skačem dobro, pa nisem. Kljub temu si ne želim nalagati pritiska, iz svojega telesa želim potegniti kar največ. Če bom potegnila maksimum, pa bom peta, bom zadovoljna, če bom pa peta, pa ne bom potegnila maksimuma, pa ne bom," je pred zimo še razmišljala Klinec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice