Šport > Zimski športi
38434 ogledov

Tragedija v alpskem smučanju: V nesreči umrlo več članov reprezentance

Svečka, sveča, smrt, žalovanje Profimedia
Na pripravah v Novi Zelandiji umrli trije člani južnokorejske smučarske reprezentance.

V čelnem trčenju dveh vozil blizu novozelandskega gorovja Južne Alpe so umrli trije člani južnokorejske smučarske reprezentance, ki so se nameravali udeležiti zimskih iger v Queenstownu. Še dve osebi sta se v nesreči huje poškodovali, pri čemer je ena v življenjski nevarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nesreča se je zgodila na križišču ceste blizu mesteca Geraldine. Natančni potek nesreče še ni znan. "Vozili sta trčili in šele policijska preiskava bo pokazala, kako je do tega prišlo," je v izjavi za medije dejala policijska inšpektorica Vicki Walker. Dodala je še, da je smrt treh ljudi velik šok in izrekla sožalje svojcem umrlih.

V zvezi z nesrečo je še vedno nekaj nejasnosti, saj ni znano, ali so bili v njej udeleženi tekmovalci ali člani osebja južnokorejske reprezentance.

Po poročanju AFP naj bi trčila kombi in vozilo, ki je imelo pogon na vsa štiri kolesa, najverjetneje je šlo za džip. Poleg treh mrtvih sta poškodovana tudi sopotnik v kombiju in voznik džipa, ki so ju prepeljali v bolnišnico v Christchurchu.

Oblasti v Seulu še niso potrdile identitete umrlih, a po besedah predstavnika južnokorejskega zunanjega ministrstva tamkajšnji konzulat nudi vso potrebno pomoč v povezavi z nesrečnim dogodkom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice