Svet
8967 ogledov

Dopustniki, pozor: Hrvati prižgali rdeče opozorilo!

Rdeče opozorilo, Hrvaška DHMZ
Za torek velja rdeče opozorilo zaradi vročine za območje Osijeka, Zagreba, Karlovca, Knina, Reke, Splita in Dubrovnika.

Tudi sosednja Hrvaška je še vedno na udaru vročinskega vala, temperature v nekaterih mestih se povzpnejo do 40 stopinj Celzija. Segrelo se je tudi morje, temperature se gibljejo okrog 27 stopinj Celzija.

Napoved za Slovenijo pa lahko preverite na tej povezavi. Tudi Agencija RS za okolje je izdala alarm zaradi visokih temperatur.

Hrvaška meteorološka služba napoveduje sončno in vroče vreme, še posebej visoke temperature pričakujejo v Dalmaciji, kjer se bodo temperature povzpele do 37 °C. Bodo pa v notranjosti države možne tudi krajevne plohe z grmenjem.

Meteoalarmi so danes vklopljeni za celotno Hrvaško. Rdeče opozorilo, ki označuje izjemno nevarno vreme, velja za območje Osijeka, Reke, Splita in Dubrovnika. V Osijeku velja rdeči vremenski alarm zaradi visokih temperatur in neviht, v reški, splitski in dubrovniški regiji 'le' zaradi visokih temperatur.

Na tej povezavi lahko spremljate radarsko sliko padavin nad celotno Evropo.S pomočjo gumbov + in - lahko povečate ali pomanjšate prikazano območje.

Za regijo Zagreb, Karlovec in Knin zaradi visokih temperatur velja oranžno opozorilo, za regijo Gospić pa je zaradi temperatur vklopljen rumeni vremenski alarm. Za torek velja rdeče opozorilo zaradi vročine za območje Osijeka, Zagreba, Karlovca, Knina, Reke, Splita in Dubrovnika. 

Vročinski val se bo na Hrvaškem nadaljeval še do konca tedna, je razvidno iz tabele, objavljene na spletni strani DHMZ.

dezurni@styria-media.si

Brane Gregorčič intervju Slovenija Branko Gregorčič: "Tudi meteorologi smo bili pred tridesetimi leti optimisti"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.