Svet
5242 ogledov

Grozljivka v Tuheljskih toplicah, nastradal je 18-letnik

Terme Tuhelj Terme Tuhelj
Mladenič je skočil v bazen na glavo, si zlomil vratno vretence in utrpel 30-centimetrske ureznine.

V nedeljo okoli 10.35 se je na bazenih Term Tuhelj zgodila nesreča, v kateri se je huje telesno poškodoval 18-letnik. Mladenič je namreč prišel do roba bazena z vidno postavljenim znakom 'Skakanje v bazen prepovedano' in oznako z globino vode 0,90 metra, skočil v plitvi del bazena in z glavo udaril ob dno bazena, poroča portal 24sata.

18-letnik je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Zabok, kjer so mu ugotovili hude telesne poškodbe, nato pa na nadaljnje zdravljenje v travmatološko kliniko v Zagrebu, piše v policijskem poročilu.

"Skočil je v bazen, a z glavo ni udaril v dno bazena, ampak v sedeže v bazenu, ker jih ni videl," je povedala mati poškodovanega mladeniča za zagorje-international. Pravi, da so ti sedeži premalo vidni. Mladenič je utrpel 30-centimetrsko ureznino na glavi in ​​zlomljeno vratno vretence, čaka ga operacija.

A poleg tega, da njegovo mamo izjemno jezi, da so omenjena naslonjala slabo označena, pravi, da ni bilo nikogar, ki bi ji lahko pomagal.

Po nesreči so se oglasili tudi iz Term Tuhelj. "Sočustvujemo z družino mladeniča in poškodovanimi v tem neljubem dogodku. Poudariti moramo, da gre za neljub dogodek, ki se je zgodil 21. 7. 2024 ob 10.35 uri na bazenih Vodnega planeta, kjer je mladenič skočil na glavo v zunanji rekreacijski bazen in si pri tem poškodoval glavo. V času nesreče smo imeli na bazenih v izmeni osem reševalcev, obratovalo pa je tudi osem bazenov. Varnost na bazenih in ustrezno vzdrževanje higienskih pogojev sta za nas izrednega pomena, pri čemer upoštevamo vse predpise in zakone o sanitarno-tehničnih in higienskih pogojih, ki jih za bazene predpisuje Ministrstvo za zdravje," so še dodali.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Grunf 18:15 24.julij 2024.

    Odgovor vodstva, oz. PR toplic je očitno naštancan za vse prilike ob vsakem času. Sicer, če mati nesrečneža, ki je skakal, kjer ne bi smel trdi, da ni bilo nikogar, ki bi ji pomagal, bo najbrž kar držalo. Predvsem pa ...prikaži več zaradi tistih stolov v bazenu, o katerih ni bilo nobene oznake bi v ZDA toplice zato plačale odškodnino, da bi bile črne. Pri Kroatih pa najbrž tako kot pri nas, nič.

  • Avatar Zala
    Zala 17:13 24.julij 2024.

    Nepismeni osemnajstletnik bi moral imeti spremljevalca, ki bi mu povedal kaj sme in česa ne.

  • pravičnik77 16:45 24.julij 2024.

    draga mati, sin ti je očitno skakal v bazen na mestu, kjer je to prepovedano. ne ti nam o sedežih, kaj je in kaj ni vidno (razen če govorimo o znaku, da je PREPOVEDANA skakanje).

Sorodne novice