Svet
1062 ogledov

Vozniki, pozor: hrvaška policija v obsežno akcijo

kolona avtocesta Hrvaška Profimedia Kolona na hrvaški avtocesti.
Hrvaška policija bo poostreno spremljala upoštevanje nekaterih predpisov.

Na Hrvaškem so v prometnih nesrečah v manj kot tednu dni življenje izgubile štiri osebe. Vse bolj pogoste so nesreče zaradi nespametnih pešcev na avtocesti. Zato je hrvaška policija krenila v akcijo.

Z večjo pozornostjo bodo nadzorovali hitrost vozil, bolj budno bodo spremljali tudi voznike tovornih vozil in njihovo (ne)upoštevanje predpisov ter predvidenih počitkov. Poleg tega so posebej pozvali vse, naj na avtocesti ne zapuščajo vozila.

"Rad bi poudaril, da pešci nimajo mesta na avtocesti. To je nevarno za njih in tudi prepovedano z zakonom," je dejal Drago Bukovčak iz zagrebške policijske uprave za hrvaško Nova TV.

Zagrožena kazen za pešačenje po avtocesti, ki se ga ob kolonah poslužujejo mnogi turisti, da malce pretegnejo noge, je 60 evrov.

"V kolikor se vam na avtocesti zgodi nepredvidena situacija, je treba vozilo ustaviti na odstavnem pasu in ustrezno zavarovati vozilo ter nato počakati na drugi strani zaščitne ograje," je še dejal Bukovčak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice