Svet
1593 ogledov

Morilca privedli na zaslišanje, tako je odgovoril na vprašanje, ali mu je žal

Morilec iz Daruvarja Neva Zganec/PIXSELL
Novinarji so ga vprašali, če dejanje obžaluje.

Kot smo že poročali, je 51-letni veteran vojne na Hrvaškem v ponedeljek vstopil v dom za starejše in začel streljati na ljudi. V incidentu je bilo ubitih pet tamkajšnjih varovank in ena uslužbenka. Med smrtnimi žrtvami je tudi napadalčeva mati.

Še šest ljudi je bilo v napadu ranjenih in so jih prepeljali v bolnišnico. Kot je danes novinarjem povedala direktorica bolnišnice v Pakracu Marina Major, so dva lažje poškodovana že odpustili, štirje ranjeni s strelnimi ranami pa ostajajo na zdravljenju, njihovo stanje je stabilno.

Odšel je v lokal

Po pričevanjih očividcev je napadalec po streljanju odšel s kraja zločina v bližnji lokal, kjer si je naročil pijačo. Tam so ga nato pridržali policisti.

Kako je odreagirala natakarica, si lahko preberete v članku na tej povezavi.

Hrvaški mediji poročajo, da je napadalec upokojeni pripadnik vojaške policije s preteklostjo groženj z orožjem, ki ima težave z alkoholom.

Moškega so danes prepeljali v pripor v Bjelovarju na zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom.

Na vprašanje novinarjev, ali mu je žal za to, kar je storil, je odgovoril: "Nimam komentarja." Vprašali so ga tudi, kaj je bil njegov motiv, a je le nadaljeval s hojo in ignoriral vprašanje.

dezurni@styria-media.si

Daruvar streljanje Svet Svet Krvnik iz Daruvarja najprej natakarici povedal, kaj je storil. Reagirala je neverjetno Daruvar streljanje Hrvaška Svet "Skrili smo se pod posteljo. Želim samo domov k otrokom" Daruvar streljanje grozljivo Svet Nove podrobnosti o smrtonosnem strelskem napadu na Hrvaškem

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.