Svet
940 ogledov

Z nožem nad množico v Londonu, ljudje panično bežali

Notting Hill festival napad policija Profimedia Prizor s festivala v Notting Hillu.
Le nekaj dni po napadu v Nemčiji se je podoben primer zgodil še v Londonu.

V nedeljo se je v londonskih soseskah Kensington in Notting Hill odvil tradicionalni kulturni feastival, ki ga od leta 1966 organizira lokalna karibska-britanska skupnost. 

Letošnji festival, udeležilo se ga je okoli dva milijona obiskovalcev, se je sprevrgel v tragedijo. Čeprav je dogodek varovalo skoraj 9.000 policistov, se je zgodil napad z nožem.

Hospitalizirane so bile vsaj tri osebe. 32-letnica je zaradi pridobljenih poškodb v življenjski nevarnosti, 29-letnik je izven življenjske nevarnosti, o stanju 24-letnika pa še ni podatkov, poroča Sun. Ljudje so, ko so v množici opazili napadalca, začeli panično bežati.

Na zares množičnem festivalu je policija sicer skupno odvzela prostost 90-im osebam, od tega 18-im zaradi nezakonitega posedovanja orožja.

Predstavnik policije je za medije dejal še, da so zabeležili 15 napadov na policiste, a se noben od teh ni končal s poškodbami.

Pred le nekaj dnevi je napadalec v imenu Islamske države z nožem napadel več ljudi na festivalu v nemškem Solingenu. Dan po napadu se je sam predal policiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Ender3 13:19 26.avgust 2024.

    Mediji in socialna omrežja delajo dobro reklamo tistim, ki si to želijo početi..

  • bobubob 12:45 26.avgust 2024.

    Dobro jutro, jedrno pravoverna Evropa ! Večina pa se sploh še ni zbudila. Se bo zagotovo takrat, ko jim bodo njihovi lastni izvoljenci izpod riti potegnili še posteljo in jo ponudili prišlekom.

  • Plavi-mil 11:16 26.avgust 2024.

    Banda levičarska izdajalska , upam, da boste naslednji vi, kateri jih načrtno uvažajo, namesto, da bi te muslimanske klavce po hitrem postopku vrnili domov.

Sorodne novice