Svet
1120 ogledov

Le dan po prihodu iz zapora izvedel oborožen rop, turista sta ga skušala ustaviti

policija Split Profimedia Splitska policija.
V Splitu se je v soboto sredi belega dne zgodil rop, v katerega so se vmešali mimoidoči.

V soboto okoli 13.30 je bila splitska policija obveščena o oboroženem ropu. Moški je z nožem vstopil v turistično agencijo in od uslužbenke zahteval denar. Izročila mu je denarnico, v kateri je bilo 130 evrov. 

Ob izhodu iz poslovalnice sta ga skušala ustaviti dva tuja turista, navajajo hrvaški mediji. Prišlo je do prerivanja, trojica se je znašla na tleh, ropar pa je udaril enega od turistov, pobral med prerivanjem padli nož in zbežal s prizorišča.

Na podlagi posnetkov varnostnih kamer in pričevanj so policisti hitro identificirali storilca in začeli z iskanjem. Do večera so pripadniki splitskega specialno-interventnega policijskega oddelka prijeli 28-letnika, ki je bil v preteklosti že obsojen za kaznivo dejanje.

Med preiskavo se je izkazalo, da je bil 28-letnik v soboto vpleten še v eno nečednost. Preden je namreč vstopil v turistično agencijo, je namreč vlomil v enega od bližnjih apartmajev, a ni našel ničesar, kar bi lahko odnesel.

Policisti so v svojem poročilu zapisali še, da je bil ropar le dan pred tem, torej v petek, izpuščen iz splitskega zapora Bilice. 

Zoper roparja so že v nedeljo popoldne stekli postopki, ki ga bodo po vsej verjetnosti pripeljali na isto mesto, od koder je prišel ob koncu preteklega delovnega tedna. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • endrug 11:16 22.julij 2024.

    Očitno mu je bilo v zaporu lepo.

Sorodne novice