Svet
18566 ogledov

Ta moški je v enem dnevu izgubil tri hčere in ženo

Jaroslav Bazilevič je v napadu izgubil ženo in tri hčerke, Lviv, Ukrajina
1/7
Profimedia
Zgodba očeta in moža, ki je pokopal celotno družino, je pretresla svet.

Včeraj so se v mestu Lviv na zahodu Ukrajine poslovilo od žrtev, ki so umrle v ruskem raketnem napadu. Pretresljive fotografije Jaroslava Bazileviča, edinega preživelega člana družine, so obšle svet.

Jaroslav Bazilevič je v napadu izgubil ženo in tri hčerke, Lviv, Ukrajina | Avtor: Profimedia Profimedia

V ruskem napadu so poleg njegovih treh hčera – Emilije (7), Darine (18) in Jarine (21) ter žene Jevgenije (43) – umrli še trije meščani.

Jaroslav Bazilevič je v napadu izgubil ženo in tri hčerke, Lviv, Ukrajina | Avtor: Profimedia Profimedia

Napad se je zgodil pred zoro, ko so Rusi močno bombardirali središče mesta. Ranjenih je bilo več kot 50 civilistov, številne stavbe so bile porušene.

Jaroslav Bazilevič je v napadu izgubil ženo in tri hčerke, Lviv, Ukrajina | Avtor: Profimedia Profimedia

Med zadnjim slovesom se je na tisoče ljudi zbralo pred cerkvijo v središču mesta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 66
  • Avatar lopov
    lopov 19:05 07.september 2024.

    Putin BOLAN psihopat ... GOLOB PSIHOPAT BREZ VESTI laže in hodi na otvoritev hiše k kateri ni prispeval centa ,,, pravi davke kaj če meni denar dda ga zapravljam za nepomebne stvari dela prav to z tino sta turistična vegana ....

  • jakec1575 17:37 07.september 2024.

    za debile tle gor. ni bilo vojaske tarce, ampak za sok efekt, da se javnost preprica h kapitulaciji. putin je morilec in psihopat. ce ne stejejo ruska. se manj stejejo ukrajinska zivljenja. uam, da bo visel.

  • atamama 16:39 07.september 2024.

    Glede na lepo napisan članek pa bi novinarja vprašal ali je po vojaških konvencijah in mednarodnem pravu dovoljeno skrivati vojaške enote med civilnim prebivalstvom? In ko bo novinar to razčistil začnimo objokavati civilno žrtev. Ali so bili palestinski šolarji skriti ...prikaži več v šoli med vojaki? Da, dragi pisun, JZ, niso. Kaj pa ti katere opisuješ in poskušaš vzbuditi sočutje? Vsaka žrtev je preveč. Ampak ko se kukavičja UA vojska skriva med civili je to pa absurd vreden pregona ne samo zgražanja.....