Avto
13 ogledov

Alfa romeo furiosa obljublja vihar

alfa romeo furiosa Žurnal24 main
Nova najmanjša alfa se bo imenovala furiosa, je odločilo občinstvo iz šestih različnih držav.

Na začetku leta je tovarna Alfa Romeo sporočila, da se počasi poslavlja od numeričnega poimenovanja svojih izdelkov in ljubitelje avtomobilske znamke v Italiji, Franciji, Španiji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Japonskem vabi, naj prek spleta glasujejo za eno izmed predlaganih imen. Furiosa bo po fiatu 500 že druga neposredna grožnja BMW miniju, vendar naj bi po nekaterih napovedih nasledila tudi dosedanji model 147.

Na razpolago je bilo dvanajst imen, poleg furiose še agea, enos, everson, fira, milo, mod, nevo, solea, sparvo, velvetta in ventura. Natečaj se je končal sredi novembra, nova furiosa (v slovenščino bi lahko besedo prevedli kot vihrava) pa bo predstavljena že na marčevskem salonu v Ženevi.

Začetek prodaje najmanjše alfe, ki so jo doslej imenovali kar alfa junior, naj bi bil v začetku oktobra prihodnje leto. Za zdaj o njeni končni podobi lahko ugibamo le prek redkih skic, z njih pa je razvidno, da bo pobrala precej prvin še ene lepotice, alfe romeo 8C competazione, vidne pa so tudi poteze Ferrarijevih modelov 599 GTB fiorano in F430.

Furiosa bo od ferrarijev "pobrala" tudi posebno stikalo na volanskem obroču, prek katerega bo voznik uravnaval aktivno vzmetenje. Na razpolago bo široka motorna ponudba, ki jo bo začenjal 1,4-litrski bencinar z 78 kW, končal pa šele najmočnejši izmed trojice 1,8-litrašev s 171 kilovati moči. Seveda bosta v ponudbi tudi že znana 1,9-litrska dizla JTDm z 90 in 111 kW. Pri vseh različicah bo menjalnik šeststopenjski ročni ali polavtomatski selespeed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.