Avto
14 ogledov

Dražje parkiranje za terenska vozila

Garažna hiša Shutterstock
Parkiranje. Vse več parkirnih hiš v ZDA se odloča za višje cene parkiranja za velika terenska vozila.

Nenavadna praksa plačevanja parkirnine se hitro širi po ZDA, še posebej v velikih mestih, kjer je vsak parkirni prostor dragocen. Vozniki terenskih vozil in poltovornjakov morajo po novem plačati več, saj so njihova vozila večja od vozil drugačnih karoserijskih različic.

Pri MarketWatchu so razkrili, da parkirne hiše na Manhattnu za športne terence in druga večja vozila zaračunavajo od 7 do 11 evrov višjo ceno za dan parkiranja, v Bostonu morajo lastniki terenskih vozil plačati 29 evrov več. Trendu so zdaj začeli slediti hoteli in letališča, ki so dvignila ceno dnevnega parkiranja za velika vozila.

Hotel Hyatt Regency v Washingtonu za terenska vozila računa 40 evrov parkirnine na dan, medtem ko morajo lastniki krajših vozil plačati pet evrov manj. Trend je šel tako daleč, da so nekatere garažne hiše prepovedale vstop lastnikom terenskih vozil in poltovornjakom.

"To je le še en način, kako pobrati več denarja. Večina terenskih vozil ne zavzema več prostora kot limuzine," je za MarketWatch povedal ustanovitelj popotniške spletne strani William Maloney in dodal: BMX X5 v dolžino meri 4.886 milimetrov in je krajši od limuzine BMW serije 5, ki meri 4.907 milimetrov.

Komentarjev 2
  • 4krogci 18:51 26.april 2014.

    Le dajajte nasvete ja!! Pa dejte novinarji razumet rezliko med velikostjo slovenskih oz. evropskih terencev in pa ameriških ogromnih krav!

  • SiByte 09:25 26.april 2014.

    Pa parkiraš čez dva, saj si mogel več plačat :P