Avto
9146 ogledov

Nova funkcija na Google Zemljevidih za uporabnike iphonov v Sloveniji

Google maps, Zemljevidi
1/3
Žurnal24
Uporabniki iphonov oziroma sistema Apple CarPlay lahko med vožnjo po novem uživajo v zelo koristni funkciji. Uradno prihaja tudi novi operacijski sistem s slovenščino.

Uporabniki iphonov, ki med vožnjo za navigacijo uporabljajo aplikacijo Google Zemljevidi, so v Sloveniji opazili pomembno novost – vključitev funkcije števca hitrosti. Ta funkcija, ki je bila dolgo na voljo le za uporabnike naprav z Android operacijskim sistemom, je zdaj postopoma na voljo tudi za iOS naprave.

Kako deluje števec hitrosti na Google Zemljevidih?

Ko vnesete cilj in uporabljate navigacijo prek iPhona ali sistema Apple CarPlay, se prikaže števec hitrosti. Če želite to funkcijo uporabljati, morate v nastavitvah aplikacije vključiti možnost prikazovanja števca hitrosti.

Google Zemljevidi so najbolj priljubljena aplikacija za navigacijo na svetu. Funkcijo števca hitrosti so za uporabnike Android naprav vpeljali že pred leti, a je ta funkcija za iOS naprave močno zakasnila. Poleti je Google napovedal, da bo funkcija na voljo tudi za uporabnike sistema iOS, in te napovedi se zdaj končno uresničujejo.

Prednosti uporabe števca hitrosti

V zgornjem desnem kotu aplikacije se med vožnjo prikaže merilnik hitrosti, ki na podlagi GPS signala prikazuje trenutno hitrost vozila. Prikazana hitrost je pogosto bolj natančna kot tista, ki jo prikazuje avtomobilski števec, saj vozila pogosto prikazujejo hitrost z določenim odstopanjem navzgor.

Merilnik hitrosti sodeluje tudi z znanimi omejitvami hitrosti iz digitalne kartografije. Če prekoračite dovoljeno hitrost, se števec obarva v oranžno ali rdečo barvo, s čimer opozarja na preveliko hitrost. Ta funkcija je še posebej uporabna pri starejših vozilih, ki nimajo lastnih sistemov za prepoznavanje prometnih znakov.

Google maps, Zemljevidi | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Omejitve funkcij Google Zemljevidov v Sloveniji

Kljub posodobitvam pa v Sloveniji nekatere uporabne funkcije Google Zemljevidov še vedno niso na voljo. Ena izmed teh je navigacija za kolesarje, ki je na voljo v številnih drugih evropskih državah, a v Sloveniji še ne deluje.

Apple iOS 18 končno prinaša slovenščino

Slovenski uporabniki Applovih naprav se lahko veselijo še ene pomembne novosti. Z izidom novega operacijskega sistema iOS 18 bo Apple končno dodal slovenščino med podprte jezike. Ta posodobitev bo na voljo za vse iPhone modele od modela XR naprej (2018).

Te nove funkcionalnosti bodo zagotovo izboljšale izkušnjo uporabnikov Google Zemljevidov in iPhoneov v Sloveniji. Za optimalno izkušnjo priporočamo, da posodobite svoje naprave in preverite nastavitve aplikacije za uporabo vseh novih funkcij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Fredi34 13:30 09.september 2024.

    Števec hitrosti res kaže preko GPS podatkov, ampak omejitve pa so res uboge, jih ne kaže, ali pa so napačne. Še vedno se bolj zanašam na avto, ki v živo bere znake, kot pa na Google.

  • djdj 11:09 09.september 2024.

    Omejitve hitrosti je Ovi maps prikazoval že davno. Škoda, da ni več posodobitev. Navigacija je bila boljša kot Googlov polizdelek.

Sorodne novice