Avto
74 ogledov

Novi modus in grand modus

Novi modus je nekoliko zrastel, različica grand pa ponuja obilico prostora.
1/7
Žurnal24 main
Renault je na avtosalonu v Bologni predstavil obnovljeni model modus, hkrati z njim pa tudi različico grand modus. Njuna prodaja v Sloveniji se bo začela v prvih mesecih prihodnjega leta.

Sedanja različica majhnega enoprostorca je bila predstavljena pred tremi leti, vendar s prodanimi 400.000 primerki v razredu B ni povsem izpolnil Renaultovih želja. Kljub temu v tovarni menijo, da ima model še veliko zaloge pri rezanju kolača med vse bolj priljubljenimi mini MPV-ji, zato so v tovarno v španskem Valladolidu, kjer bodo izdelovali oba nova modela, vložili 110 milijonov evrov.

Novi modus je namenjen družinam, ki kot drugi ali tretji avtomobil potrebujejo majhen in okreten mestni avtomobil z veliko notranjega prostora. Novi modus je postavljen na Renault-Nissanovo platformo B in je s 3,874 milimetri dolžine za nekaj centimetrov daljši od predhodnika, koncept "minispace" pa po prepričanju njegovih razvijalcev ponuja izrazito in jasno osebnost, pri čemer se stilsko spogleduje z večjimi hišnimi modeli.

Novinec naj bi okrepil Renaultovo ofenzivo v segmentu B. © Renault

 

Še več prostora

Grand modus je v primerjavi z osnovnim modelom postavljen na daljše podvozje in meri 4,03 metra (+ 93 milimetrov). Prostora je še več, predvsem v prtljažniku (+136 litrov), obenem pa se grand modus s 410 litri brez podrtih sedežev lahko pohvali z enim od največjih prtljažnikov v tem podrazredu enoprostorcev. Oba modela bosta na voljo s številnimi bencinskimi in dizelskimi motorji. Med njima bosta tudi 1,2-litrski TCE s 74 kW (100 KM) in 1,5-litrski dCi dizel z enako močjo. Motorji se ponašajo z nizkim izpustom CO2, pri dizlih pa je na voljo tudi filter trdih delcev.


Tudi glede varnosti Renault samozavestno zatrjuje, da bosta oba modela vsaj tako varna kot predhodnik, ki je na testih Euro NCAP dosegel maksimalnih pet zvezdic. Prodaja novega modusa se bo najprej začela v Italiji, in sicer 21. decembra. Drugi zahodnoevropski trgi bodo sledili na začetku leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.