Avto
32 ogledov

Santa Maria – jadrnica, ki ji ni para

Santa Maria je lepotica v pravem pomenu besede.
1/10
Žurnal24 main
Če si želite prav posebnih morskih počitnic in pri tem denar (ampak res veliko denarja) ni ovira, vas utegne premamiti križarjenje na superprestižni jadrnici Santa Maria.

Santa Maria je 56 metrov (184 čevljev) dolga dvojambornica italijanskega izdelovalca prestižnih plovil Perini Navi. Zasnoval jo je Ron Holland, zgrajena je iz aluminija, na njej pa lahko med križarjenji po vodah zahodnega Sredozemlja ali Karibov razkošno biva do 12 gostov.

 

Podatki o ladji

Dolžina: 56 m/183 čev.
Vodna črta: 46,71 m/153 čev.
Ugrez: med 3,95 m in 9,73 m (odvisno od položaja kobilice)
Največja višina nad vodo: 59,10 m
Največji izpodriv: 557 ton
Motorja: 2 Deutz TBD616
Največja moč: 2x924 kW
Doseg: 3.700 nm
Rezervoar za vodo: 17.000 l
Rezerv. za gorivo: 59.200 l

Štiri leta in pol staro plovilo kljub vsemu prestižu, ki ga premore, ni nikakršna baročna kad. Njene zunanje oblike so v skladu s filozofijo družbe Perini Navi zelo asketske, bočna linija pa dokaj tanka. Za udobno jadranje je opremljena z najsodobnejšo opremo, krmilo in jadra žene hidravlika, jambora sta iz aluminija, jadra pa iz karbonskih vlaken. Značilen za Perini Navi je tudi tako imenovani viseči most, na katerem sta poleg zunanjega krmila in pripadajočih inštrumetnov še družabni prostor za uživanje v vetru in soncu ter jacuzzi.

Dizajn v notranjosti jadrnice je delo Francoza Christiana Liaigreja in je mešanica klasičnih pomorskih elementov in modernih prvin. V podpalubju je osrednji prostor namenjen velikemu salonu s pripadajočo jedilnico, zraven pa je tudi manjša pisarna. Kabin je šest. Največja, namenjena gostitelju, ima "king size" posteljo. VIP-gostom v dveh kabinah je na voljo "queen size" postelja, medtem ko so preostale tri kabine nekoliko manjše, a še vedno dovolj udobne. Vsaka soba ima lastno kopalnico, TV z ravnim zaslonom in DVD-predvajalnik.


Vsak kotiček ladje skriva vrhunsko udobje. © Perini Navi

 
Dolgčas vam ne more biti
Za siceršnjo tehnološko zabavo je na ladji vsekakor dobro poskrbljeno. V glavnem salonu je tako Sonyjev 60-palčni televizor z ravnim zaslonom, 55-palčna plazma je v kokpitu na zadnjem delu ladje, 42-palčni plazmi pa sta še v pisarni in na mostu. Ladja je opremljena tudi z antenami za satelitsko televizijo, s širokopasovno internetno povezavo in GSM-signalom.

Posadka, ki zadovoljuje vse želje gostov, šteje deset ljudi, za pogon v brezvetrju pa skrbita dva Deutzova motorja s po 912 kW (1240 KM), ki ladjo poženeta do najvišje hitrosti 15 vozlov. Običajna hitrost plovbe je 13 vozlov. Med postanki med križarjenjem je gostom na voljo obilica opreme za uživanje v vodi. Seznam se začne s 14-metrskim gumenjakom, nadaljuje pa s 6,4 metra dolgim jet skijem, dvema dvosedežnima kajakoma, potapljaško opremo za sedem ljudi, 20 kompleti za snorkljanje, vodnimi smučmi ...

Destinacije križarjenja si lahko ogledate tukaj , kjer je na voljo tudi rezervacijski obrazec. Vendar morajo biti vaši žepi precej polni, saj vas bo teden enkratnih počitnic stal med 190- in 200.000 evri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.