Avto
14 ogledov

Mazda2 je svetovni avto leta 2008

Mazda2 že pet let razveseljuje evropske voznike, ki so lani dočakali že drugo ge Žurnal24 main
Mazda2 je svetovni avtomobil leta 2008. Drugo mesto po izboru novinarjev iz vsega sveta je pripadlo fordu mondeo, tretje pa mercedesu razreda C.

Za laskavi naslov svetovni avtomobil leta 2008 (WCOTY) se je potegovalo 39 vozil, zmago pa je na razglasitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku odnesla mazda2 (na Japonskem znana kot demio). Na osnovi priporočil žirije, sestavljene iz štirih priznanih oblikovalcev, se je mazdi ob audiju R8 in volvu C30 uspelo uvrstiti tudi med tri finaliste v kategoriji za najboljši dizajn leta.

Nagrade WCOTY so bile prvič uradno podeljene januarja leta 2004, organizirajo pa jih novinarji z vsega sveta. Žirija, sestavljena iz 47 novinarjev iz Azije, Evrope in Severne ter Južne Amerike, je na temelju izkušenj z vsakim od kandidatov zmagovalca določila s tajnim glasovanjem.



Mazda2 je zaradi svoje velikosti, funkcionalnosti in prostornosti prtljažnika v Evropi priljubljena že vse od začetka prodaje leta 2003. Druga generacija mazde2 se je na Japonskem pojavila v drugi polovici lanskega leta. Kmalu je pritegnila veliko pozornost. Zasluga gre dinamiki zoom-zoom, atributom, ki poudarjajo njeno težnjo po varni in ekološki vožnji, ter zanimivi obliki. Nova mazda2 spaja vse, kar moderen avtomobil potrebuje – od zunanjosti do nizke porabe.

"Navdušeni smo, ker je žirija za svetovni avto leta izbrala ravno mazdo2," je po razglasitvi dejal direktor Mazdinega marketinga in prodaje Dan Morris ter dodal, da lahko z njimi ta laskavi naslov proslavijo vsi lastniki mazde2 in vsi zaposleni v Mazdi po vsem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.