Kranj
89 ogledov

Nova sezona v Prešernovem gledališču Kranj prinaša pester abonmajski program

Vpis abonmajev za sezono 2024/2025, Prešernovo gledališče Kranj Prešernovo gledališče Kranj
V Prešernovem gledališču Kranj poteka pomladanski vpis abonmajev za novo sezono.

Prešernovo gledališče Kranj pripravlja izjemno gledališko sezono 2024/25, ki obljublja nepozabne predstave in bogato kulturno izkušnjo za vse ljubitelje gledališča. Nova abonmajska ponudba vključuje vrhunske premierne uprizoritve in gostujoče predstave, ki bodo navdušile tako redne obiskovalce kot tudi tiste, ki se bodo gledališče šele spoznali.

Redni abonma za sezono 2024/25 prinaša pet izbranih predstav. Štiri od teh so premierne uprizoritve Prešernovega gledališča, ena pa gostujoča predstava. Program se ponaša z raznolikostjo sodobne in klasične dramatike, ki jo bodo režirali priznani slovenski režiserji.

Med letošnjimi predstavami boste lahko videli angažirano dramo "Kot vsa svobodna dekleta" Tanje Šljivar v režiji Mojce Madon, evropsko moderno klasiko "Woyzeck" Georga Büchnerja v režiji Igorja Pisona, sodobno evropsko dramo "Razodetje" Mattiasa Anderssona v režiji Ivice Buljana in povsem svežo slovensko komedijo "Gospodarji neumnosti" Jureta Karasa v režiji Tijane Zinajić. Za piko na i pa bo poskrbela intimna drama "Pet vrst tišine" Shelagh Stephenson v režiji Maše Pelko, s katero bo gostovalo SNG Nova Gorica. Obiskovalci lahko vpišejo abonmaja PETEK in SOBOTA, abonmaji TOK, STRUGA in SOTESKA pa nimajo stalnega dneva, predstave so ob različnih dnevih od ponedeljka do četrtka, zato so cenejši.

Za tiste, ki iščejo več svobode in fleksibilnosti, Prešernovo gledališče ponuja abonma Vrtinec. Ta omogoča, da si gledalci sami sestavijo svoj program petih predstav in si izberejo termine ogledov. To je idealna izbira za vse, ki si želijo prilagoditi obisk gledališča svojemu urniku. Poseben prostor bodo tudi v prihodnji sezoni zavzeli najmlajši gledalci. Abonma Sobotna matineja, ki bo letos že 31. leto zapored, bo ob sobotah dopoldne v magični svet gledališke umetnosti povabil otroke in njihove starše. Ta program je odličen način, da mladi obiskovalci spoznajo lepote gledališča in se ob tem neizmerno zabavajo.

Junijski vpis abonmajev bo potekal do 29. junija 2024. V tem času bo blagajna gledališča odprta od ponedeljka do petka dopoldne med 10.00 in 13.00 ter popoldne med 16.00 in 18.00. Ob sobotah bo vpis mogoč od 9.00 do 12.00, prav tako pa bo možno abonmaje vpisati uro pred začetkom predstav. Za tiste, ki jim bolj ustreza vpis na daljavo, je na voljo tudi vpis prek telefona na številki 04 20 10 200 ali prek spletne strani pgk.olaii.com.

Prešernovo gledališče Kranj 2023/2024 BORŠTNIKOVO Kranj Dve nagradi za Prešernovo gledališče Kranj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.