Magazin > VIP
64407 ogledov

Artur Štern zaradi bolezni nehal s pijančevanjem

Artur Štern Osebni arhiv
To je razlog, da je Artur Štern nehal s pijančevanjem.

Artur Štern nikoli ni skrival, da ima pijačo zelo rad in zato ni videl razloga, da bi s tem početjem prenehal. Do nedavnega, ko ga je v to prisililo zdravje. Štern je za Žurnal24 razkril, da se mu kri ne strjuje pravilno. To lahko povzroči težave s prekomerno krvavitvijo po poškodbi ali operaciji. S stanjem, ki ga je Artur odkril, danes pije veliko manj, ni pa se pijači popolnoma odpovedal. 

"Zdaj sem normalen pivec, spijem pet piv ali pol litra vina dnevno, prej je bil zame liter in pol vina na dan malenkost, spil pa sem vse do tri litre dnevno," je priznal. Za alkoholni post se ni odločil, je pa količine vsekakor zmanjšal. V preteklosti so sicer bila obdobja, ko ni čisto nič pil, a pravi, da v popolni restrikciji ne vidi smisla. Nazadnje se je za alkoholni post odločil februarja, takrat se ga je držal 21 dni in tudi precej shujšal. V preteklosti je bil v eni izmed takih epizod trezen tudi 39 dni. "Imam obdobje, ko res veliko pijem, pa dneve ali tedne, ko pijem zelo malo ali nič. Lahko bi nehal, a ne vidim smisla v tem. Nekoč sem bil trezen celih 39 dni. O tem odkrito govorim, ker se ne znam šaliti, zato povem resnico. Če bi znal biti duhovit, bi drugače odgovoril," je odnosu do alkohola povedal pred dobrim letom. Danes pa pove, da popolnoma vinjen ni sposoben pisati, to najraje počne popolnoma trezen ali "malo pod gasom", kar mu da malo dodatne energije. 

Maja je Štern predstavil peto knjigo svoje pesnitve Atojada, ki je sestavljena iz doslej objavljenih 50.000 palindromnih kitic, iz več kot četrt milijona verzov. To jo postavlja pred uradno najdaljši svetovni ep vseh časov (Mahabharato - ki so jo pisali mnogi rodovi skozi 600 let).  

Precej pestro pa je tudi njegovo življenje s partnerko Mijo. Čeprav sta par že skoraj 15 let, Artur z pa Mijo ne živi pod isto streho. Sam že dvajset let živi na pravljičnem kraškem posestvu, Mija pa je razpeta med Štajersko in hrvaško Istro, ob morju namreč najema apartma, kjer se z Arturjem družita tudi pozimi. Tako sta se z morskega oddiha vrnila nedavno, a Artur rad pove, da si spočije šele, ko pride domov. Razlog pa je v tem, da v Lovranu, ki je njun morski pristan, cele noči pije in piše, nato se doma trezni. 

Marsikdo pa ne ve, da je Mija zelo uspešna Štajerska podjetnica, ki se ukvarja s proizvodnjo kartonske embalaže za pico. Uspešen posel je tako rekoč ustvarila iz nič. Njen prvi posel je bil tiskarna, v delo pa je takrat vključila tudi starše in jim s trem omogočila bolj lagodno življenje. Kasneje so se v njem kraju tiskarne začele množiti, zato je poiskala novo dejavnost. Tako se skupaj s sinom in nekaj zaposlenimi že več kot desetletje ukvarja s proizvodnjo kartonske embalaže za pice. Artur o svoji družici pove, da pošteno gara, ker pa je njeno delo kampanjsko, si večkrat tudi med letom lahko privoščita morski oddih v Lovranu. Pogosto pa Mija Arturja obišče tudi na njegovem posestvu na Krasu, ki je znan po dobrih zabavah.

Komentarjev 17
  • janez156 08:30 12.junij 2024.

    O njem se ne bi pisalo, če on ne bi bil žid in židovski mediji v glavnem pišejo o tem kar se dogaja z njihovimi soborci (žido-udbaši). Če ni o čem pisat se piše o banalnih židih...za zbujanje zgražanja pri goyimih...

  • ivo5 23:08 10.junij 2024.

    Mogoče za pol leta. Druga polovica pa še več, kot prej.

  • jakec1575 22:37 10.junij 2024.

    tako ali drugace je to destruktivno vedenje

Sorodne novice