Magazin > VIP
2471 ogledov

Kraljica Camilla razkrila, kako se v resnici drži kralj Karel

kralj karel, camilla Profimedia
Pred dnevi smo pisali, da potekajo intenzivne priprave na njegov pogreb, sedaj pa to.

Kraljica Camilla je v torek z obiskom presenetila rakave bolnike ob odprtju novega najsodobnejšega centra za zdravljenje raka Dyson v Royal United Hospital v Bathu. Monarhinja je z bolniki veselo poklepetala, zanimalo pa jo je tudi delo osebja. 

Če smo pred dnevi pisali, da naj bi se bližal konec vladanja kralja Karla, saj se palača intenzivno pripravlja na izvedbo njegovega pogreba, je kraljica sedaj govorice zatrla. Ko jo je eden izmed bolnikov vprašal, kako je kralj, je odgovorila, da mu gre zelo dobro. 

Center za zdravljenje raka je del bolnišnice Royal United Hospital, ki oskrbuje več kot pol milijona ljudi. Nov najsodobnejši center za zdravljenje raka vključuje raziskovalno središče, storitve kemoterapije in radioterapije, bolnišnični oddelek z 22 posteljami, specializirano lekarno ter oddelek za nuklearno medicino in fiziko.

Kralj Karel je bil nazadnje v javnosti opažen 31. avgusta, ko sta se s kraljico udeležila 200. razstave cvetja Royal Horticultural Society of Aberdeen v Aberdeenu na Škotskem. V prihodnosti imata namen obiskati države Commonwealtha.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.