Popotnik
7872 ogledov

Ste že videli te skrite naravne terme blizu Ljubljane?

terme Briše
1/2
Žurnal24
Le kilometer od Polhovega Gradca, v dolini Male vode, leži vas Briše, ki ponuja poletno osvežitev.

V osrčju Polhograjskih Dolomitov, kilometer jugozahodno od Polhovega Gradca, se v dolini Male vode nahaja vas Briše. Gručasta vasica se ponaša z izjemno dejavnim turističnim društvom, še bolj pa slovi po naravnem kopališču, ki je atraktivno predvsem v vročih, poletnih dneh.

reka Vipava čudovito Popotnik Prav posebno doživetje v spregledanem delu Slovenije

V neposredni bližini vasi teče potok, Mala voda, na katerem v poletnih mesecih zaprejo zapornice in tako nastane kopališče s čisto, a ne tako mrzlo vodo. V njej se lahko osvežite, prelepa okolica pa ponuja obilo možnosti za sprehode in kolesarjenje. Po vnaprejšnjem dogovoru je v neposredni bližini možno najeti tudi prostor za piknik. 

Do term lahko pridete skozi Polhov Gradec in naprej proti Gorenji vasi. Ko na levi strani ceste zagledate cerkev Sv. treh kraljev na Brišah, zavijete levo proti vodi in že ste na cilju. Tisti, ki prisegate na javni prevoz, pa lahko do Briš pridete z avtobusom, ki iz Ljubljane pelje proti Polhovemu Gradcu.

Terme so prav tako lahko izhodišče za Polhograjsko Goro (sv. Lovrenc). Z 824 metrov visoke vzpetine, na kateri stoji cerkev sv. Lovrenca, se nam odpre lep razgled, ki je najlepši proti Ljubljanski kotlini in notranjskem hribovju. Vrh ima vpisno skrinjico in žig.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice