Popotnik
204 ogledov

To je nedvomno eden najlepših krajev v Sloveniji

Zapotoški slapovi Jaka Dolenc
Na koncu Zadnje Trente se skriva prav posebna naravna znamenitost.

Dolina Soče ponuja marsikatere atrakcije, vredne obiska. Mednje lahko brez slabe vrsti uvrstimo Zapotoške slapove, ki jih na koncu Zadnje Trente ustvarja Suhi potok. Ta na planini Zapotok izvira na višini 1385 metrov in pada v enega najvišjih slapov v Triglavskem narodnem parku. V Zapodnu ustvarja divji ambient morenskih nanosov, kjer je narava v zatrepu usvarila še nekaj lažje dostopnih slapov. 

reka Nadiža pri nas Popotnik Pravljična soteska, kjer se lahko osvežite

Med njimi izstopa največji – 18 metrov visok Slap na Suhem potoku. Lahko dostopni so tudi prvi štirje slapi, medtem ko vam ostale zaradi težkega dostopa odsvetujemo. Velja še omeniti, da med močnejšimi deževnimi obdobji voda naraste in spreminja strugo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irma Vidmar (@irmavidmar)

Sicer pa je pot do Zapotoških slapov, ki je dolga malo manj kot pet kilometrov v eno smer, primerna za ljudi vseh starosti, tudi za otroke. Med hojo po strugi je zaradi mokrih skal potrebno le malo previdnosti. 

Martuljški slapovi ideja za izlet Popotnik Ta spektakularna naravna znamenitost je povsem blizu Kranjske Gore

Slapovi so dosegljivi po poti, za katero potrebujemo uro in pol do dve uri in naredimo 150 metrov višinske razlike. Med potjo se lahko tudi osvežite, zato s seboj ne pozabite vzeti kopalk.

Navodilo za pot

Na cesti Bovec–Vršič zavijemo levo pri 49. serpentini vršiške ceste. Parkiramo v bližini Koče pri izviru Soče ali nadaljujemo še dva kilometra po makadamski cesti do manjšega parkirišča. Prečkamo suho strugo Suhega potoka in sledimo oznakam ob pešpoti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice