Slovenija
34793 ogledov

Arso z opozorilom, v teh krajih so možne močnejše nevihte

nevihta supercelična nevihta Profimedia
Zaenkrat so izdali rumeno opozorilo, a možno je, da bodo stopnjo zaostrili, opozarjajo na Arsu.

Danes in jutri bo v višinah od zahoda nad naše območje pritekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen atlantski zrak, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

"Ozračje bo postalo nestabilno, zato bodo predvsem v popoldanskem in večernem času nastajale krajevne nevihte. Ozračje bo najbolj pregreto nad Padsko nižino, zato bo pri nas največji potencial za močnejše nevihte predvsem v bližini meje z Italijo, tudi na Slovenski obali," opozarjajo.

Kako se bodo nevihte gibale po državi, spremljajte na radarski sliki padavin (povezava).

Kot pojasnjujejo na Arsu, se izračuni meteoroloških modelov glede lokacij in časovnega poteka nevihtne aktivnosti precej razlikujejo.

"Za območje celotne države je zaenkrat izdano opozorilo rumene stopnje, a povsem možno je, da bomo - upoštevajoč razvoj vremena in novejše izračune – stopnjo opozorila za posamezno območje tudi zaostrili," poudarjajo.

Rumeno opozorilo | Avtor: Arso Arso
Dodajajo, da do noči na petek, ko se bo ozračje umirilo, velja sproti spremljati izdana opozorila in tudi radarsko sliko padavin.

Konec tedna pa bo prinesel sončno in vroče vreme brez neviht. Kaj nas čaka v naslednjem tednu, pa si preberite na povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice