Slovenija
11 ogledov

Belokranjci imeli okrnjen spanec

Žurnal24 main
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 4.26 zabeležili zmeren potresni sunek s središčem v okolici Metlike.

Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 3.0, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa je bila četrte stopnje po evropski potresni lestvici, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Potres so čutili prebivalci Črnomlja in Semiča. Na Centru za obveščanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so za Zurnal24.si povedali, da potres ni povzročil škode. Kot so še pojasnili, so potresi za to področje precej običajni, saj prek jugovzhodne Slovenije poteka potresna prelomnica. V Sloveniji sicer seizmografi zabeležijo okoli 2.100 potresov na leto, vendar jih je velika večina tako šibkih, da jih človek sploh ne zazna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.